Flera undertecknare

Vissa dokument kräver underskrifter från flera personer. Denna guide kommer visa dig hur du lätt kan skicka dokument till underskrift med flera undertecknare, och hur du kan ändra ordningen på underskrifterna.

Notera - Om det är flera undertecknare på samma transaktion, kommer transaktionen först slutföras när alla har skrivit under. Om en enskild undertecknare inte skriver under innan utgångsdatumet kommer hela transaktionen avbrytas och avsändaren får inga dokument.

1. Vad gör flera undertecknare?
2. Lägg till flera undertecknare och välj ordning
3. (Extra) Jag ska själv underteckna

Vad gör flera undertecknare?

Om flera personer ska underteckna ett dokument kan Addo Sign ordna det hela i en samlad transaktion. Alla undertecknare står nu på samma transaktion i översiktsfönstret. Utöver det kan man lägga till en speciell ordning, så det bara är en undertecknare som kan signera åt gången. Först när den första i kön har skrivit under kan den nästa i ordningen skriva under.

Ett annat sätt att använda funktionen på är om en intern ska godkänna dokumentet innan det skickas vidare till undertecknaren. Här kan man sätta den interna "undertecknaren" först i kön och välja underskriftsmetoden "Godkänd", så kommer transaktionen inte fortsätta om hen har godkänt, och deras namn och underskrift kommer inte stå på det färdiga dokumentet.

Om man lägger till en specifik ordning ska man vara uppmärksam på att det kommer en ny status i översikten. När det står "Väntar" betyder det att denna undertecknare inte fått ett meddelande än, eftersom de väntar på att den första i kön har skrivit under.

Här kan du läsa mer om Transaktionsstatus och Transaktionsöversikten.

Lägg till flera undertecknare och välj ordning

Nedanför kommer du lära om hur man lägger till flera undertecknare på en transaktion, samt hur man kan lägga till en bestämd ordning som dokumentet ska skrivas under i.

1. Klicka på Lägg till undertecknare. Du kan lägga till så många undertecknare du önskar, och ändra alla undertecknarnas inställningar individuellt beroende på hur du vill att de ska få dokumenten osv.
    Notera - Om du inte väljer en bestämd ordning, kommer alla ha möjlighet för att skriva under på samma gång.
  2. Tryck på Signeringsinställningar för att hitta ytterligare valmöjligheter
  3. (Valfri) Sätt en bock i Dokumentet måste undertecknas i en viss ordning. Denna inställning är till för om du gärna vill att de ska skriva under i en bestämd ordning. Detta betyder att mottagarna först får meddelande om en önskad underskrift efter att mottagaren före dem har skrivit under.
  4. Klicka och dra i vänster sida av undertecknare-raden för att bestämma ordningen du önskar (nr. 1 skriver under först)

Jag ska själv underteckna

Om du önskar att du själv ska vara en del av underskriftsprocessen, ska du följa denna guide:

1. Klicka på Lägg till undertecknare och lägg till alla de undertecknare du vill ha med i processen
  2. Tryck på Signeringsinställningar för att hitta ytterligare valmöjligheter
  3. Sätt en bock i Jag måste signera dokumentet. Det kommer nu en förutfylld mottagare med din mailadress och namn. Som utgångspunkt kommer dina underskriftsinställningar följa de inställningar som är valda i mallen, men du kan ändra det genom att bara trycka på din box.
  4. Sätt en bock i Dokumentet måste undertecknas i en viss ordning om du önskar en speciell ordning.
  5. Klicka och dra för att arrangera ordningen på undertecknarna.

Grattis! Du har nu lärt dig att lägga till flera undertecknare och dig själv på samma transaktion.