Transaktionsöversikten

Transaktionsöversikten innehåller en fullständig lista över alla transaktioner som skickats för underskrift och deras aktuella status. Om ett dokument måste undertecknas av flera undertecknare visas det som en enda signatur.

Säker filöverföring, Addo Forms, Letter Merging och CPR Validation visas också här.

Notera vänligen att alla signerade dokument är tillgängliga i 10 dagar efter transaktionen förfaller, härefter raderas dokumenten från vår server.

Allmänt
Så används transaktionsöversikten
Lägg till/rätta kolonner i din översikt
Datumperiod
Transaktionsdetaljer
Undertecknare
Detaljer
Dokument
Aktivitetslogg

Allmänt

Transaktionsöversikten är tänkt att vara ditt verktyg för att följa dina transaktioner från början till slut. Vi hjälper också dina mottagare om det uppstår problem. Du kan ändra e-mailadresser, namn, signeringsmetoder, följa händelseloggen, felsöka, hämta dina dokument, skicka om dokumenten till mottagarna och mycket mer.

1. Status - Kan vara din bästa vän i översikten. Det ger dig en snabb överblick över var din transaktion befinner sig i processen. Detta kan sorteras så att du snabbt kan kontrollera alla transaktioner som ännu inte är avslutade. Du kan läsa mer om transaktionsstatus i den här artikeln.

2. Referensnummer - läggs till när du skickar transaktioner och kan senare användas för att snabbt och effektivt söka upp transaktioner. Du kan använda sökfältet här för detta ändamål.

3. Mottagare - Här kan du söka efter dina mottagare. Du kan söka efter en person i taget, så tänk på detta när du tittar på transaktioner med fler än en person.

4. Sändningsdatum - Om du vill sortera efter ett visst datum kan du göra det från avsändningsdatumet.

5. Mall - Om flera avdelningar använder olika mallar kan det vara mycket användbart att sortera efter vilken mall du har använt för att skicka.

6. Credits - Här kan du se den totala kostnaden i credits för transaktionen. Observera att krediter dras av kontinuerligt under hela transaktionen, till exempel först för distribution och sedan för signering.

Så används transaktionsöversikten

På översikten över signeringar kan du se status för varje transaktion, samt detaljer så som datumet för transaktionen, underteckningsmetod och hur många credits som har använts till transaktionen. Om du klickar på en bestämd transaktion, visas en pop-up ruta med all registrerad information och data om den specifika underskriften.

Lägg till/rätta kolonner i din översikt

Du kan både lägga till och ta bort kolonner från din översikt.

1. Klicka på kugghjulet nederst i höger hörn i transaktionsöversikten.
  2. Klicka i de kolonner du vill se i din översikt.

Notera! Det är här du kan välja det Transaktions-ID som används när du kontaktar Addo support.

Datumperiod

Du har möjlighet att välja den period som transaktionerna ska visas för.
När du öppnar översikten visas som standard transaktioner för 30 dagar bakåt i tiden. Datumperioden kan användas för att hitta äldre transaktioner, och du kan ladda ner en CSV-fil med alla data, vilket kan hjälpa dig att sortera, beräkna kreditanvändning etc. Du kan läsa mer om vad CSV-utdraget kan användas till i den här artikeln.

Du kan välja perioden nederst i vänster hörn i transaktionsöversikten.

Notera: Du har också möjlighet för att ladda ner transaktionsöversikten i en csv-fil.

Transaktionsdetaljer

Som ett tillägg till informationen från "Transaktionsöversikten", kan varje transaktion öppnas för ytterligare information. När du klickar på en transaktion i översikten kommer en pop-up ruta dyka upp och visa all registrerad information om den gällande transaktionen.

Om en transaktion är startad, har du möjligheten för att antingen: Kopiera transaktion, avbryta signering, skicka nytt meddelande till undertecknaren, ladda ner alla dokument och lägga till undertecknare.

Om transaktionen däremot är "Slutfört", kommer du får möjligheterna för att: Kopiera transaktion, skicka igen signerade dokument, ladda ner alla dokument.

Här är ett exempel på en transaktion som är startad:

Undertecknare

Om en transaktion har flera undertecknare kommer man kunna se varje enskild undertecknare i separata boxar i toppen av pop-up rutan. Den valda undertecknaren är markerad med en grön box och en pop-up visar detaljer omkring denna specifika undertecknaren. Informationen om undertecknaren är uppdelad i 6 flikar: Detaljer, Mottagare av kopia, Dokument, Aktivitetslogg och Använda credits.

1. Märkt mottagare
  2. Omärkt mottagare

Detaljer

Under fliken detaljer kan du hitta information om den enskilda transaktionen och undertecknaren som är knuten till transaktionen. Något av den information du kan hitta här är följande:

1. När transaktionen skapades
  2. När den förfaller
  3. Vilken mall som har använts
  4. Metod för signering
  5. Avsändarens namn
  6. E-postadress och telefonnummer för mottagaren av transaktionen

Dokument

Under dokument kan du se vilka dokument som har skickats och undertecknat, samt de enskilda bilagor som har bifogats till transaktionen.

Om du vill se eller hämta dokumenten kan du bara trycka på dem, varefter de kommer laddas ned.

1. Tryck på ett enskilt dokument för att ladda ner det separat.
  2. Vidarebefordrar alla dokument till alla undertecknare.
  3. Hämtar alla dokument i en ZIP-mapp

Aktivitetslogg

Här ser du en översikt över alla registrerade händelser i förbindelse med transaktionen: När transaktionen har skickats, när den är öppnad, om personen har tagit del av dokumenten och/eller skrivit under, samt om det har varit något fel i distributionen.

Referensnummer

När du skickar en transaktion har du möjlighet att lägga till en referens, det kan vara ett anställningskonto med personens namn, ett anställningsnummer eller liknande. I fältet för referensnummer har du möjlighet att söka efter detta ordagrant.

*OBS - Om du inte kan se transaktionen beror det vanligtvis på att datumperioden måste förlängas.