Lösenord på undertecknarens signerade kopia

För ökad säkerhet kan ett lösenord läggas till i undertecknarens undertecknade kopia när dokumentet laddas ner.

Detta innebär att varje gång undertecknaren behöver komma åt det undertecknade dokumentet i efterhand kommer detta att låsas med ett lösenord. Detta gäller därför endast om du skickar ett kvitto med handlingar till undertecknaren.

Det finns tre olika alternativ för lösenord som kommer att tas upp i den här artikeln.

Observera att det endast är undertecknarens kopia som kommer vara lösenordsskyddat. Det undertecknade dokumentet som avsändaren får är inte låst med ett lösenord.

3 olika lösenordsalternativ
1. Undertecknarens personnummer
2. Hemlig kod
3. Lösenord (Undertecknaren kan välja)

Undertecknarens personnummer

Du har möjlighet att låsa dokumentet med mottagarens personnummer. Detta kan vara praktiskt om du vill ha extra säkerhet för de konfidentiella dokument som undertecknas.

Observera att för att kunna använda detta alternativ måste identifierings- eller signeringsmetoden vara inställd på NemID/MitID, Swedish BankID eller Norwegian BankID.

Om du vill ha den här koden, gör följande:

1. Lägg till en undertecknare
  2. Välj NemID/MitID, Svenskt BankID eller Norskt BankID som identifierings- eller signeringsmetod
  3. Ange Personnummer
  4. Tryck på drop-down menyn i sektionen "Undertecknarens kvitto" och välj +dokument+CPR password
  5. Tryck sedan på Lägg till undertecknare
  6. Skicka sedan det önskade dokumentet

Mottagaren får därefter ett mail, där personen skriver under. När transaktionen är avslutat tar undertecknaren emot dokumenten. Mailen som undertecknaren får ser ut som följande:

Mailet kommer ge en varning för att det har skickats en "Encrypted attachement". Om undertecknaren vill få tillgång till dokumentet, ska hen trycka på det undertecknade dokumentet. Därefter kommer det dyka upp ett pop-upfönster:

Mottagaren skriver därefter in sitt personnummer som kod, och därefter får de tillgång till dokumentet. Upplys gärna mottagaren om att dokumentkoden är deras personnummer så de har lätt tillgång till dokumentet.

Hemlig kod

Du har möjlighet för att låsa dokumentet med en hemlig kod. KOM IHÅG att informera undertecknaren om denna kod.

Om du önskar denna kod ska du göra följande:

1. Lägg till en undertecknare
  2. Välj identifierings- och signeringsmetod
  3. Tryck på drop-down menyn i sektionen "Undertecknarens kvitto" och välj +dokument+kod
  4. Ange Hemlig kod
  5. Tryck sedan på Lägg till undertecknare
  6. Skicka sedan det önskade dokumentet

Mottagaren får ett mail där personen skriver under. När transaktionen är avslutad tar undertecknaren emot dokumenten. Mailet som undertecknaren får ser ut som följande:

Mailen kommer ge en varning för att det har skickats en "Encrypted attachement". Om undertecknaren vill få tillgång till dokumentet, ska hen trycka på det undertecknade dokumentet. Därefter kommer det dyka upp ett pop-upfönster:

Mottagaren skriver därefter in den hemliga koden och får då tillgång till dokumentet.

Lösenord (Undertecknaren kan välja)

Du har möjlighet för att låsa dokumentet med en hemlig kod som undertecknaren själv väljer. KOM IHÅG att informera undertecknaren om att du som avsändare inte har möjlighet att ha tillgång till denna kod. Om undertecknaren förlorar koden, kommer det vara svårt att få tillgång till dokumentet.

Om du önskar att undertecknaren själv ska välja denna kod, ska du göra följande:

1. Lägg till en undertecknare
  2. Välj identifierings- och signeringsmetod
  3. Tryck på drop-down menyn i sektionen "Undertecknarens kvitto" och välj +dokument+lösenord
  4. Tryck sedan på Lägg till undertecknare
  5. Skicka sedan det önskade dokumentet

När kunden öppnar transaktionen kommer deras underskriftsflow se ut som följande:

Efter underskrift kan undertecknaren själv bestämma sin egen kod. Det kommer dyka upp ett pop-upfönster där de kan lägga till en kod.

När transaktionen är avslutad tar mottagaren emot dokumenten. Mailet som undertecknaren får ser ut som följande:

Mailet kommer ge en varning för att det har skickats en "Encrypted attachement". Om undertecknaren vill få tillgång till dokumentet, ska hen trycka på det undertecknade dokumentet. Därefter kommer det dyka upp ett pop-upfönster:

Mottagaren skriver därefter in den självvalda koden och de får därefter tillgång till dokumentet.