Hur man flyttar mallar

Det är möjligt att flytta en mall mellan grupper, men också inom en grupp. Detta kan användas om man t. ex. har skapat en mall i fel grupp, eller önskar en annan ordning i mallarna.

Flytta mallar mellan grupper
Flytta mallar inom en grupp

Flytta mallar mellan grupper

Om en mall är skapad i fel grupp, är det möjligt att flytta den till en annan grupp. Det är också möjligt att döpa om, duplicera eller radera mallen.

För att flytta mallen till en annan grupp, ska du först gå in i mallinställningarna uppe i höger hörn, och hitta den mall du önskar att flytta. När du har hittat mallen ska du trycka på de tre blåa strecken under "Åtgärder" och trycka på "Flytta".

1. Tryck på kugghjulet uppe i höger hörn (inställningar)
  2. Välj "Mallar" i menyn till vänster
  3. Hitta den mall du önskar att flytta
  4. Tryck på de tre blåa strecken under "Åtgärder"
  5. Välj "Flytta" i listan som kommer fram

Härefter kommer det dyka upp ett pop-up fönster, där du i listan kan välja vilken grupp du önskar att flytta mallen till.

1. Tryck på "Välj användargrupp"-fältet
  2. Välj den grupp du önskar att flytta mallen till
  3. Tryck på den gröna knappen "Flytta"

Mallen kommer nu ligga i den grupp du har valt, och kommer inte längre vara tillgänglig i den förra gruppen.

Flytta mallar inom en grupp

Det är också möjligt att ändra ordningen av mallarna inom en grupp. Den ordning mallarna ligger i under inställningar är den samma som under "Skicka", när en mall ska väljas. Den som ligger överst i gruppen "Default" kommer därför automatiskt väljas när du trycker på "Skicka".

För att ändra ordningen på mallarna ska du bara hålla musen nere på de två grå strecken till vänster om mallnamnet, och dra mallen dit du gärna vill ha den.

1. Tryck på kugghjulet uppe i höger hörn (inställningar)
  2. Välj "Mallar" i menyn till vänster
  3. Hitta den mall du önskar att flytta
  4. Håll ned musen på de två grå strecken till vänster om mallnamnet, och dra mallen upp eller ned.

Du har nu flyttat mallen inom gruppen, och därmed ändrat ordringen.