Hvordan flytte maler

Det er mulig å flytte en mal mellom grupper, men også innenfor en gruppe. Dette kan brukes hvis du for eksempel har laget en mal i feil gruppe, eller ønsker en annen rekkefølge i malene.

Flytt maler mellom grupper
Flytt maler i en gruppe

Flytt maler mellom grupper

Hvis en mal er opprettet i feil gruppe, er det en mulighet for å flytte den til en annen gruppe. Det er også mulig å gi nytt navn, duplisere eller slette malen.

For å flytte malen til en annen gruppe, må du først gå inn i malinnstillinger i øvre høyre hjørne og finne malen du vil flytte. Når du har funnet malen, trykker du på de tre blå linjene under "Handlinger" og trykker på "Flytt".

1. Trykk på tannhjulet i øvre høyre hjørne (innstillinger)
  2. Velg "Maler" i menyen til venstre
  3. Finn malen du vil flytte
  4. Trykk på de tre blå linjene under "Handlinger"
  5. Velg "Flytt" i listen som vises

Et popup-vindu vil da dukke opp, hvor du fra listen kan velge hvilken gruppe du vil flytte malen til

1. Trykk på "Velg brukergruppe"-feltet
  2. Velg gruppen du vil flytte malen til
  3. Trykk på den grønne "Flytt"-knappen

Malen vil nå ligge i gruppen du valgte og vil ikke lenger være tilgjengelig fra den forrige gruppen.

Flytt maler i en gruppe

Det er også mulig å endre rekkefølgen på malene i en gruppe. Rekkefølgen malene plasseres i under innstillinger er den samme som under "Send" når en mal skal velges. Den øverst i "Default"-gruppen vil derfor automatisk bli valgt når du trykker på "Send".

For å endre rekkefølgen på malene holder du bare nede musen på de to grå linjene til venstre for malnavnet og drar malen dit du vil ha den.

1. Trykk på tannhjulet i øvre høyre hjørne (innstillinger)
  2. Velg "Maler" i menyen til venstre
  3. Finn malen du vil flytte
  4. Hold musen nede på de to grå linjene til venstre for malnavnet og dra malen opp eller ned

Du har nå flyttet malen innenfor gruppen, og dermed endret rekkefølgen.