Hierarki, roller och rättigheter

vi förklara hur användarhierarkin funkerar och vad de olika användartyperna har tillgång och tillåtelse till.

I Addo Sign finns det fyra olika roller och dessa fyra kommer genomgås i denna artikel, samt skillnaden mellan dem.

Hierarki
Administrator
Gruppadministratör
Group Viewer
Standardanvändare

Hierarki

Denna illustration visar användarhierarkin för Addo Sign. I toppen ser vi administratörer som har kontroll över gruppadministratörerna och standardanvändarna. Det nästa ledet är gruppadministratörer, härefter groupviewer och till sist ser vi standardanvändarna.

Varje grupp är uppdelad i en färg som reflekteras i grön, brun och lila. Några av de användare som ses på bilden har flera färger, och detta beror på att de tillhör flera grupper. Det är en del av illustrationen för att visa att en användare kan tillhöra flera grupper, och på samma vis kan gruppadministratörerna också tillhöra flera grupper. Som administratör har man tillgång till alla underliggande grupper, och därför kan en administratör se alla transaktioner och använda alla mallar i alla grupper. Läs mer om skapandet av användare här och skapandet av grupper, samt hur användare läggs till i grupper, här.

Tabellen nedan ger en översikt över vilka möjligheter de olika roller har, och i de kommande avsnitt finns en genomgång av de fyra olika roller: Administratör, Gruppadministratör, Group Viewer och standardanvändare.

Administratör

En administratör är toppen av hierarkin på ett Addo Sign-konto, det är alltså denna användare som har flest rättigheter. Som administratör har man tillgång till alla transaktioner som skapas på kontot, och det är administratören som hanterar credtis och firmans inställningar. Det är också administratörens jobb att ändra roller för de andra användarna när det är nödvändigt. En administratör kan göra en vanlig användare till gruppadministratör eller administratör för kontot. När nya grupper skapas bör varje grupp ha minimum en gruppadministratör. Det kan existera flera administratörer på ett konto.

Gruppadministratör

Gruppadministratörer har färre rättigheter än en administratör, då de administrerar en eller flera grupper på ett konto istället för hela kontot. När en grupp skapas läggs personer till och därefter kan gruppadministratörrättigheter ges till en eller flera av de som lagts till. Som gruppadministratör kan man se alla transaktioner som görs i den gruppen, och man kan skapa eller redigera transaktioner som har skapats i samma grupp. Till skillnad från en administratör är det inte möjligt för en gruppadministratör att lägga till nya användare till kontot eller ändra i kontoinställningarna.

Group Viewer

Group Viewer har lite färre rättigheter än gruppadministratören. Denna roll kan se och redigera i transaktioner för gruppen, men under inställningar kan användaren endast använda "Validering"-funktionen. Denna har alltså inte möjlighet för att skapa mallar, Forms osv. Det är alltså en begränsad tillgång, men med översiktsmöjligheter för gruppen.

Standardanvändare

En standardanvändare är till för de användare som endast har behov för att kunna skicka dokument till underskrift eller använda de andra funktioner Addo erbjuder, men varken behöver göra mallar eller ta andra administrativa val för kontot. Denna användartyp är den mest använda för de allra flesta som använder Addo. Om en standardanvändare blir tillagd i en grupp kommer den gällande användaren endast ha möjlighet för att kunna se och redigera i de transaktioner som tillhör användaren själv. Det är möjligt att bli tillagd till flera grupper som standardanvändare.