Hierarki, roller og rettigheder

I denne sektion vil vi forklare hvordan bruger hierarkiet fungerer, og hvad de forskellige brugere har adgang og tilladelse til alt afhængigt af hvilken rolle de har.

I Addo Sign er der fire forskellige roller, og disse fire samt deres forskelle vil blive gennemgået i denne artikel.

Hierarki
Administrator
Gruppeadministrator
Group Viewer
Standardbruger

Hierarki

Denne illustration viser bruger hierarkiet for Addo Sign. I toppen ser vi administratorer som har kontrol over gruppe administratorer og standardbrugere. Det næste led er gruppe administratorer, herefter group viewer og til sidst ser vi standardbrugerne.

Hver gruppe er delt op i en farve som er reflekteret i grøn, brun, og lilla. Nogle af de brugere der ses på billedet har flere farver, hvilket skyldes, at de tilhører flere grupper. Det er en del af illustrationen for at vise at en bruger kan tilhøre flere grupper, og på samme vis kan gruppe administratorerne også tilhøre flere grupper. Som administrator har man adgang til alle underliggende grupper og derfor kan en administrator se alle transaktioner og bruge alle skabeloner i alle grupper. Læs mere om oprettelsen af brugere her og oprettelsen af grupper samt hvordan brugere tilføjes til grupper her.

Tabellen nedenfor giver et overblik over hvilke muligheder de forskellige roller har og i de efterfølgende afsnit er der en gennemgang af de 4 forskellige roller: Administrator, Gruppeadministrator, Group Viewer og Standardbruger.

Administrator

En administrator er toppen af hierarkiet på en Addo Sign konto, det er denne bruger der har flest rettigheder. Som administrator har man adgang til alle transaktioner der er oprettet på kontoen, det er administratoren som håndterer credits og firmaets indstillinger. Det er også administratorens job at ændre roller for de andre brugere når det er nødvendigt. En administrator kan gøre en normal bruger til gruppe administrator eller administrator for kontoen. Når nye grupper dannes bør hver gruppe have minimum én gruppe administrator. Der kan eksistere flere administratorer på en konto.

Gruppeadministrator

Gruppeadministratorer har færre rettigheder end en administrator, da de administrere grupper på en konto, i stedet for hele kontoen. Ved oprettelsen af en gruppe tilføjes personer og derefter kan gruppeadministrator rettigheder gives til en eller flere af de tilføjede. Som gruppeadministrator kan man se alle transaktioner, der foregår i den tilpasset gruppe, og man kan oprette eller redigere i skabeloner, der er oprettet i samme gruppe. Modsat en administrator er det ikke muligt for gruppeadministratorer at tilføje nye brugere til kontoen eller ændre i kontoindstillingerne.

Group Viewer

Group viewer har lidt færre rettigheder end gruppeadministratoren. Denne rolle kan overse og redigere i transaktioner for gruppen, men under indstillinger kan brugeren kun bruge "Validering"-funktionen. Denne har altså ikke mulighed for at oprette skabeloner, Forms osv. Det er altså en begrænset adgang, men med oversigtsmuligheder for gruppen.

Standardbruger

En standardbruger er til de brugere, der kun har behov for at kunne sende dokumenter til underskrift eller benytte de andre funktioner Addo tilbyder, men hverken behøver lave skabeloner eller tage andre administrative valg for kontoen. Denne brugertype er den mest benyttede for langt de fleste, der benytter Addo. Hvis en standardbruger bliver tilføjet til en gruppe vil den pågældende bruger kun have mulighed for at kunne se og redigere i de transaktioner, der tilhører brugeren selv. Det er muligt at blive tilføjet til flere grupper som standardbruger.