Hierarki, roller og rettigheter

I denne delen vil vi forklare hvordan brukerhierarkiet fungerer og hva de ulike brukertypene har tilgang til og tillatelse til.

I Addo Sign er det fire forskjellige roller og disse fire og deres forskjeller vil bli gjennomgått i denne artikkelen.

Hierarki
Administrator
Gruppeadministrator
Group Viewer
Standardbruker

Hierarki

Denne illustrasjonen viser brukerhierarkiet til Addo Sign. Øverst ser vi administratorer som har kontroll over gruppeadministratorene og standardbrukerne. Neste nivå er gruppeadministratorer, deretter Groupviewer og til slutt ser vi standardbrukerne.

Hver gruppe er delt inn i en farge som reflekteres i grønt, brunt og lilla. Noen av brukerne som vises på bildet har flere farger, dette er fordi de tilhører flere grupper. Det er en del av illustrasjonen for å vise at en bruker kan tilhøre flere grupper, og på samme måte kan gruppeadministratorene også tilhøre flere grupper. Som administrator har du tilgang til alle underliggende grupper og derfor kan en administrator se alle transaksjoner og bruke alle maler i alle grupper. Les mer om opprettelse av brukere her og opprettelse av grupper samt hvordan brukere legges til grupper her.

Tabellen under gir en oversikt over alternativene de ulike rollene har og i de følgende avsnittene er det en oversikt over de 4 ulike rollene: Administrator, Gruppeadministrator, Group Viewer og Standardbruker.

Administrator

En administrator er toppen av hierarkiet til en Addo Sign-konto, det er denne brukeren som har flest rettigheter. Som administrator har du tilgang til alle transaksjoner som opprettes på kontoen, det er administrator som håndterer kreditter og bedriftens innstillinger. Det er også administratorens jobb å endre roller for de andre brukerne når det er nødvendig. En administrator kan gjøre en vanlig bruker til en gruppeadministrator eller kontoadministrator. Når nye grupper dannes, bør hver gruppe ha minst én gruppeadministrator. Flere administratorer kan eksistere i én konto.

Gruppeadministrator

Gruppeadministratorer har færre privilegier enn en administrator fordi de administrerer grupper på én konto, i stedet for hele kontoen. Når du oppretter en gruppe, legges personer til, og deretter kan gruppeadministratorrettigheter gis til en eller flere av de som er lagt til. Som gruppeadministrator kan du se alle transaksjoner som finner sted i den egendefinerte gruppen, og du kan opprette eller redigere maler opprettet i samme gruppe. I motsetning til en administrator, er det ikke mulig for gruppeadministratorer å legge til nye brukere på kontoen eller endre kontoinnstillingene.

Group Viewer

Group Viewer har litt færre rettigheter enn gruppeadministratoren. Denne rollen kan overse og redigere i transaksjoner for gruppen, men under innstillinger kan brukeren kun bruke funksjonen "Validering". Denne har ikke mulighet til å lage maler, Forms osv. Det er derfor en begrenset tilgang, men med oversiktsmuligheter for gruppen.

Standardbruker

En standardbruker er for de brukerne som kun trenger å kunne sende dokumenter for signatur eller bruke de andre funksjonene Addo tilbyr, men ikke trenger å lage maler eller gjøre andre administrative valg for kontoen. Denne typen bruker er den mest brukte for de aller fleste som bruker Addo. Hvis en standardbruker legges til i en gruppe, vil denne brukeren kun kunne se og redigere i transaksjonene som tilhører brukeren selv. Det er mulig å legges til i flere grupper som standardbruker.