Norsk BankID

BankID er Norges førende elektroniske Identifikationsmetode. Den er lanceret i 2004, og blev udviklet i et samarbejde mellem flere store banke, ligesom dens Svenske modpart.

I dag leverer de til over 4 milioner Nordmænd i forbindelse med login, tilgang til bank og forsikring, online betaling og identifikation via mobil. Denne eID understøttes også af Addo Sign.

1. Hvad er Norsk BankID?
2. Hvordan underskriver man med Norsk BankID?
3. Hvordan ser signaturen ud?

Hvad er Norsk BankID?

Selvom Norge ikke er en del af EU, følger de loven om elektroniske tillidstjenester, som blev implementeret I forbindelse med eIDAS regulativets indførelse i Norge i 2018.

Da dette er en underskrift med en gyldig eID signeringsmetode gennem en Trusted Service Provider, imødekommer denne signeringsmetode eIDAS regulativet og vil blive betragtet som den mest kvalificerede underskriftsmetode, både indenfor EU men også i resten af verden.

BankID kan bruges som identifikationsmetode og signatur på alle dokumenter.

Når modtageren tilgår en transaktion, hvor NorskID er sat til har de mulighed for at vælge mellem BankID eller BankID Mobile.

BankID Mobile er en alternativ mulighed for at identificere og signere dokumenter. Her bruger du din telefon til 2-faktor godkendelse. Det du skal være opmærksom på med BankID Mobile er, at det som første antaget, ikke er muligt at underskrive flere dokumenter på én gang, hvis funktionen Underskriv flere dokumenter med én signeringsnøgle er sat til.

Følg guiden Sådan underskriver du med Norsk BankID Mobile, når signeringsnøglen er sat til Hvis du ønsker denne mulighed.

Hvordan underskriver man med Norsk BankID?

For at kunne underskrive med Norsk BankID skal underskriveren først og fremmest have oprettet et BankID. Vi tager udgangspunkt i login uden mobil.
Underskriveren modtager først en mail lignende denne:

1. Klik Åbn Dokument

2. Du præsenteres nu signeringsportalen. Klik på Læs og underskriv. (Hvis afsenderen har valgt at underskriveren skal identificere sig selv først, skal man logge ind med BankID før man når til dette punkt)

3. Klik på Underskriv dokument

4. Klik på Fortsæt

5. Du kan nu vælge mellem BankID og BankID On Mobile. Vi vil gennemgå metoden BankID

6. Indtast dit ID number

7. Indtast din tilsendte One Time Code

8. Indtast dit personlige BankID Password

Dokumentet er nu underskrevet succesfuldt.

Hvordan ser signaturen ud?

Efter at dokumentet er underskrevet, vil afsender og kopimodtager (Og underskriver, såfremt afsenderen har valgt dette) få et signeret dokument, der indeholder det særlige BankID stempel.
Hver underskriver tilføjer et ekstra stempel.