eIDAS Identifikation/signeringsmetode

eIDAS er navnet på det EU regulativ der omfatter digital identifikation. Det er dog også navnet på én af vores identifikationsmetoder.

eIDAS er en sikker (AES - Advanced Electronic Signature) signeringsmetode. Hvis man skal sende et dokument til underskrift i lande uden for Skandinavien og Holland, og ønsker en sikkerhed på niveau med MitID, er dette en oplagt løsning.

Bemærk: Såfremt du bruger eIDAS i en underskrivning, så skal både signering og identifikationsmetode være eIDAS. Dette sker helt automatisk såfremt du vælger eIDAS som en af delene.

1. Hvad er eIDAS?
2. Andre EU lande
3. eIDAS i "tilføj underskriver"
4. eIDAS i skabeloner
5. Hvordan ser underskriften ud?

Hvad er eIDAS?

Visma eIDAS er en fælles europæisk identifikationsmetode, som muliggører at forbrugerne selv kan benytte deres sikre og pållidelige login-metode. Ved at vælge eIDAS som identifikationsmetode giver du underskriver mulighed for at identificere sig med et godkendt digital ID i det pågældende land. Modtager vælger således selv fra listen over lande og bliver efterfølgende stillet videre i et nyt vindue til selve identifikationen.

Efter succesfuld identifikation vil underskriver kunne tilgå de fremsendte dokumenter og underskrive med afsenders valgte underskriftsmetode. Stemplet på dokumentet, vil dog være et eIDAS stempel, uanset hvilket land underskriveren er fra. Dette stempel certificere altså, at der er blevet benyttet en AES til at underskrive dokumentet. Du kan læse mere om AES her.

Måden hvorpå man underskriver, variere altså fra hvilket land underskriveren er fra. Det eneste der er fælles er portalen hvori man vælger land.

På nuværende tidspunkt gælder det for følgende lande. Vær opmærksom på at listen løbende bliver opdateret.

Andre EU lande

Alle lande i EU er forpligtet til at acceptere elektroniske underskrifter og identifikation fra alle EU medlems lande fra September 2018 jævnfør eIDAS regulationen.

Hvert medlemsland skal derfor også etablere, vedligeholde og udgive en liste med trusted service providers sammen med information omkring den trusted service som de tilbyder.

Addo Sign udvider løbende i forhold til nye underskrifts- og identifikations-muligheder. Nogle af dem vil være tilgængelige under eIDAS underskriftmetoden, og andre vil også tilføjes direkte i Addo.

Vi vil holde jer opdateret herom og I kan med fordel se vores releases på vores support side her.

eIDAS i "tilføj underskriver"

I Addo har du to forskellige muligheder for at sætte eIDAS som underskrift/signeringsmetode. Du kan enten gøre det når du tilføjer underskriver eller i skabeloner. Vi vil nu gennemgå "tilføj underskriver"

1. Klik på Send
  2. Klik på Tilføj underskriver
  3. Klik på menuen under Underskriftmetode og vælg eIDAS
  4. Klik på Tilføj

Du kan nu sende dit dokument til underskrift, hvor det derefter vil blive underskrevet med eIDAS.

eIDAS i skabeloner

Vil vi nu gennemgå hvordan man vælger eIDAS i skabeloner.

Når en skabelon er indstillet til at bruge en særlig signeringsmetode, vil enhver afsendelse der benytter sig af den skabelon, som udgangspunkt bruge denne signeringsmetode.

Du kan dog til enhver tid inden afsendelse, ændre underskriftmetoden til noget andet, hvis ikke du ønsker at denne transaktion skal benytte sig af eIDAS.

1. Klik på Tandhjulet i øvre højre hjørne.
  2. Klik på Skabeloner i venstre side
  3. Klik på den skabelon du ønsker at ændre. (For at oprette en ny skabelon skal du bruge denne guide)

Du vil nu komme til en ny menu, og se følgende:

1. Klik på menuen under Underskriftmetode og vælg eIDAS
  2. Rul ned i bunden, og klik Gem.

Hvordan ser underskriften ud?

Uanset hvilket land underskriveren er fra, vil stemplet se ens ud, såfremt at man har benyttet eIDAS portalen.

Stemplet på det resulterende dokument ser således ud: