Ladda ned en CSV-fil med alla transaktioner

Addo Sign låter dig spara överskådlig data från översikten på din dator. Du kan ladda ner hela översikten, eller sortera efter vilka transaktioner du vill spara, så som grupper, mottagare eller tidsperiod.

I denna artikel förklaras vad CSV-filer kan användas till, hur du ställer in filter så att du får precis den data du önskar, hur du laddar ner en CSV-fil, vad en CSV-fil innehåller och hur du läser och förstår filen.

Så laddar du ner en CSV-fil
CSV-fil översikt och innehåll

Så laddar du ner en CSV-fil

Du kan ladda ner en CSV-fil med transaktioner som skickas från ditt konto via sidan Översikt. Nederst i vänster hörn kan du ange från vilken period du vill göra utdrag.

I översta raden kan du också sortera efter exempelvis grupp eller avsändare. När filen laddas ner kommer den endast innehålla de transaktioner som är inom dina filtreringar. CSV-filen innehåller all data om transaktionerna (även data som inte är direkt synlig i översikten).

1. Gå in på Översikt
  2. Filtrera efter den data du gärna vill ladda ner. Exempelvis grupp, avsändare, mottagare osv.
  3. Ställ in tidsperioden för när du önskar data från och till. Addo Sign sorterar som utgångspunkt alltid 30 dagar
  4. Klicka på Hämta CSV. Nu laddas filen ner och öppnas som standard som ett Excel-ark eller i liknande program.

CSV-fil översikt och innehåll

En CSV-fil ser ungefär ut såhär:

När du öppnar en CSV-fil kommer du få ett ark som innehåller följande data (i ordning):

Transaction-ID Det unika ID som ges för att specifikt identifiera transaktionen i översikten.
Status: Status på den enskilda underskriften. Se evt. denna artikel. Om det är flera undertecknare på samma transaktion gäller denna endast för den enskilda undertecknaren, och inte för hela transaktionen.
SigningReference: Det referensnummer som avsändaren valt.
RecipientName: Namn till mottagaren av transaktionen.
RecipientEmail: E-mail till mottagaren av transaktionen.
Receipt: Ja / nej om det skickas kvitto till mottagaren
SigningStart:

Datum och tidspunkt när transaktionen skickats.

Notera - Om ett fält endast innehåller #### så betyder det att Excel inte kan visa all data i fältet, eftersom att det är för litet. För att se informationen ska du bara veckla ut fältet överst i kolonnen.

TemplateUsed: Vilken mall som är använd.
NotificationMethods: Hur undertecknaren får notifikationer.
SigningMethod: Signeringsmetod
AuthentificationMethod: Autentiseringsmetod
DistributionMethods: Hur kvitteringar / kopior skickas till kopimottagare
DistributionType: Om kopimottagare får dokumenten med eller ej.
LatestUpdateTime: Tidspunkt för senaste ändring i aktivitetsloggen.
Cpr: Personnumret mottagaren ska skriva in för att kunna se dokumentet.
Cvr:   CVR-numret mottagare ska skriva in för att kunna se dokumentet.
Sender: Avsändarens e-mail
Group:  Gruppen som transaktionen är skickad från
RelatedTransactionCount:  Hur många andra som ska skriva under på denna transaktion. Notera: Om det står 1 eller mer, så kommer det vara fler i översikten med samma SigningID.
SigningId:  Unikt Signing ID skapat för denna transaktion. Om det är flera undertecknare i samma transaktion kommer de alla ha samma Signing ID men transaktions-ID'et kommer vara olika för mottagarna.
Credits:

Denna översikt visar hur många credits som är använt totalt på denna transaktion. Det finns flera tillhörande punkter, så du kan se specifikt vilka punkter i transaktionen credits har använts på. Se evt. denna artikel. De punkter som ingår är:

• Authentification
  • Signing
  • Distribution
  • Notification
  • Flow
  • Document
SignignStatus:  Status på den samlade transaktionen och inte undertecknaren. Se evt. denna artikel.
SigningType:  Berättar om det är en underteckning, formulär, säker filöverföring osv.
IsPublicForm: Denna är endast relevant för formulärer som handlar om formulärlänken är offentlig eller ej.