Addo Sign - Simple signing

Med simple signing vill vi göra skapandet av underskriftsflöden enklare och snabbare

I artikeln kommer funktionaliteten och layouten för simple signing att gås igenom, så att du är redo att skicka iväg underskrifter direkt. Simple signing är en förenklad lösning med samma funktionalitet som den traditionella underskriftsmodulen i "Ny underskrivning".

Innehåll i artikeln
Var hittar jag simple signing?

Skicka dokument för underskrift med simple signing

Utförlig genomgång av funktionalitet:
Steg 1: Mall
Steg 2: Signeringsinställningar
Steg 3: Lägg till underskrivare
Steg 4: Lägg till dokument
Steg 5: Meddelanden
Steg 6: Mottagare av kopia

Var hittar jag simple signing?

Du kan hitta simple signing på följande sätt:

1. För att hitta simple signing, se till att du befinner dig på sidan Skicka.
  2. Förvissa dig om att du är i den traditionella underskriftsmodulen Ny underskrift

Skicka dokument för underskrift med simple signing

Med simple signing kan du snabbt skicka iväg transaktioner. I princip behöver du bara ta ställning till mallen, underskrivaren och dokumenten - steg 1, 3 och 4 som beskrivs nedan i den utförliga genomgången - eftersom resten i grund och botten kommer att vara definierat i mallarna. I avsnittet kommer flödet kortfattat att genomgås från början till leverans:

1. Välj det standard signeringsflödet som är inställt i mallarna genom att klicka på Mall (Se gärna Steg 1: Skabelon för mer information).
  2. Lägg till underskrivare. Det finns ingen begränsning för antalet underskrivare (Se gärna Steg 3: Lägg till underskrivare för mer information).
  3. Lägg till dokument. Du kan lägga till dokument upp till 100 MB (Se gärna Steg 4: Lägg till dokument för mer information).
  4. Klicka på Skicka.

Exempel på inställning av signeringsflöde med en underskrivare och ett dokument att signera:

När transaktionerna har skickats iväg kommer du att se följande fönster:

Utförlig genomgång av funktionalitet

I denna sektion kommer de olika funktionerna att beskrivas mer detaljerat, så att du vet hur du navigerar i simple signing.

Steg 1: Mall

Först och främst behöver du, precis som i den "normala" funktionen, konfigurera mallar som ska användas för att definiera flödet. Mallarna finns högst upp på sidan, och genom att klicka på dem får du en översikt över alla tillgängliga mallar för dig. Du kan välja mellan mallarna på följande sätt:

1. Hitta den önskade mallen genom att expandera mallmenyn.
  2. Klicka på den mall du vill använda för det aktuella flödet.

Se artikeln Skapa en ny mall för att se hur man skapar och redigerar mallar.

Steg 2: Signeringsinställningar

Signeringsinställningar relaterar till de övriga valmöjligheterna som är tillgängliga under underskrivarnas namn. Du kan hitta funktionen och välja olika alternativ på följande sätt.

1. Klicka på "Signeringsinställningar".
  2. Lägg till olika funktioner genom att klicka på dem. De blir markerade i blått när de är aktiva för den aktuella transaktionen.

Jag måste signera dokumentet - Denna funktion gör det möjligt att lägga till användaren snabbt. Genom att använda denna funktion kommer ditt namn att visas som undertecknare, där underteckningsmetoden bestäms av mallen.

Dokumentet måste undertecknas i en viss ordning - Denna funktion ger möjlighet att ange ordningen för undertecknarna. Transaktionen skickas inte vidare i ordningen förrän personen före har undertecknat.

Signera flera dokument samtidigt med samma signatur - Denna funktion gör det enkelt för undertecknaren att godkänna alla dokument innan de undertecknar. Du behöver bara underteckna en gång även om det finns flera dokument att underteckna. Vi rekommenderar att denna funktion alltid är aktiverad eftersom den sparar både tid och krediter.

Steg 3: Lägg till undertecknare

Nedan beskrivs processen för att lägga till en undertecknare. Du kan lägga till hur många undertecknare du vill. I Addo Sign finns det ingen begränsning för antalet undertecknare, men kom ihåg att du betalar för varje underskrift som utförs. Du kan anpassa underteckningsflödet för varje specifik mottagare. Signeringsflödet är i grund och botten definierat av de mallar som valts i steg 1. Se nedan för hur du lägger till undertecknare:

1. Klicka på plusset (+) eller på valfri plats i rutan.
  2. Fyll i namnet på undertecknaren.
  3. Fyll i titeln på undertecknaren (denna funktion är valfri).
  4. Fyll i e-postadressen till undertecknaren.
  5. Välj notifikation. Vi kan skicka till allt från e-post till e-Boks (endast om denna integration är konfigurerad).
  6. Välj identifiering
  7. Välj signering
  8. Välj om undertecknaren ska få en kvittens efter att transaktionen är avslutad. Dessutom måste du ange om de ska få en kopia av det undertecknade dokumentet
  9. När informationen är ifylld, klicka på Lägg till undertecknare.
  10. Efter tillägg kommer undertecknaren att visas i den blå rutan. För att lägga till ytterligare undertecknare, klicka på Lägg till undertecknare.

Steg 4: Lägg till dokument

Dokument som ska undertecknas måste laddas upp eller dras in i webbläsaren. Du kan skicka dokument upp till en total gräns på 100 MB.

1. Ladda upp eller dra och släpp dokumentet i fältet.
  2. Definiera om dokumentet ska underskrivas eller om det ska bifogas som bilaga. Om det är markerat med blå färg, som visas i exemplet, betyder det att det är markerat som ett dokument som ska underskrivas.

Steg 5: Meddelanden

Meddelandena kan nu ändras och återfinns i samma flöde. Se bilden nedan för att hitta dessa notifieringar och ändra dem:

1. Ändring av språk - Du kan översätta dina meddelanden till andra språk genom att klicka på språket. Då visas följande fönster där du kan ändra språket:
  2. Genom att klicka på Inbjudan kan du hitta det inledande meddelandet vid den första notifieringen till underskrivaren.
  3. Tidsfrist och påminnelsemeddelande kan du ändra meddelandena för påminnelser. Dessutom kan utgångsdatum, påminnelse datum etc. ändras:
  4. Kvittensmeddelande kan du ändra det sista meddelandet som underskrivaren kommer att få när dokumenten är signerade.

Steg 6: Mottagare av kopia

Slutligen kan du ställa in mottagare av kopior. Kopi-mottagare betraktas som tredje part utanför transaktionen och behöver inte göra något aktivt i den. Du hittar kopior-avsnittet längst ner i signeringsflödet. Du lägger till en kopimottagare på följande sätt:

1. Tryck på avsnittet Mottagare av kopia (frivilligt) och sedan på Lägg till mottagare av kopia.
  2. Ange Namn och E-post för den berörda tredje parten som ska ta emot de underskrivna dokumenten.
  3. Klicka sedan på Lägg till

Mottagaren kommer nu att visas med namn och e-postadress i den blå rutan, som illustreras ovanstående.