Addo Forms - Vad är det?

Behöver du samla in uppgifter, filer, bilder eller någon annan form av information från en eller flera kunder, anställda eller användare?

Det kan lätt göras med Addo Forms. Med Addo Forms kan du skapa ett formulär som kan fyllas i och underskrivas digitalt. På så sätt går det lätt och snabbt att samla in information.

Vad är Addo Forms?
Vad kan Addo Forms användas till?
Hur fungerar Addo Forms?
Hur ser Addo Forms ut för avsändaren?
Hur ser Addo Forms ut för den svarande?
Hjälp med Addo Forms

Vad är Addo Forms?

Addo Forms är en funktion till att skapa elektroniska formulär och därmed göra det möjligt att skapa kontraktflöden, frågeformulär eller annan informationsinsamling. Med Addo Forms kan du skapa undersökningar och formulär som kan fyllas i och skrivas under digitalt.

Vad kan Addo Forms användas till?

Addo Forms kan användas till bl. a. att samla in nödvändig information till kontrakt, samtyckeförsäkran, KYC-formulär, frågeformulär m.m. Det förenklar informationsinsamlingen för er och skickar ett top-professionellt intryck till era kunder, anställda eller användare.

Hur fungerar Addo Forms?

En Addo Form skapas genom att skapa en Form under inställningar (läs mer om skapandet av en Addo Form här). Härefter skickas Formen till en svarande med en vald signeringsmall (läs mer här), och formuläret fylls i av den svarande. Det ifyllda formuläret görs om till en PDF som en eller flera undertecknare skriver under (både den svarande och avsändaren kan lägga till flera undertecknare). Härefter returneras den undertecknade PDF'en till avsändaren och eventuella kopimottagare.

Addo Forms kan också skickas med en offentlig länk som skickar de svarande till ifyllandet av formuläret i stället för att skickas direkt till en eller flera svarande via mail. Detta kan vara en fördel om avsändaren inte önskar att det är bestämda personer som ska fylla i formuläret, t. ex. vid anmälan till ett arrangemang, skola osv. Läs mer om offentliga länkar här.

Hur ser Addo Forms ut för avsändaren?

När du ska skicka iväg en Addo Form ska du starta på din "Skicka"-sida. Här väljer du Forms och det valda formuläret. Nedanför visar vi hur.

1. Gå till Skicka-sidan
  2. Välj Forms
  3. Välj det formulär du vill skicka (se mer om skapandet av en Addo Form här)

Därefter fyller du som avsändare i de nödvändiga fälten och trycker på nästa.

Härefter ska du lägga till en svarande samt eventuella övriga undertecknare. Det kan endast vara en svarande, men det kan läggas till flera undertecknare (se mer om att lägga till flera undertecknare av både avsändare och svarande här). Att lägga till flera undertecknare kan t. ex. vara en fördel vid anmälan till en skola där båda föräldrar ska skriva under.

1. Lägg till Svarande. Signeringsmetod är definierat av den signeringsmall som är vald till Formen
  2. Lägg till eventuella Undertecknare
  3. Lägg eventuellt till referensnummer och ändra i inbjudan, påminnelse och kopimottagare

När dokumentet kommer tillbaka till avsändaren efter att det är ifyllt och undertecknat, kommer det vara en PDF som ser ut som följande, beroende på frågorna: