Sikkerhet med sikker filoverføring

Sikkerheten bak Sikker filoverføring gjennom Addo Sign er på samme høye nivå som om du trenger tilgang til nettbanken din, e-Boks, Mit.dk eller lignende.

Ved opprettelse av en forsendelse vil filene som sendes bli lastet opp til en unik portal som kun kan nås av mottakeren gjennom en lenke som sendes kryptert med TLS-kryptering og en identifiseringsmetode valgt av avsender.

Det er derfor avsender selv som bestemmer hvor høyt sikkerhetsnivået skal være, ut fra hvilken forsendelsesmetode og identifiseringsmetode som velges. Mottakeren må derfor forholde seg til de krav som er valgt av avsender.

utsendelse
Send link for nedlasting
Send filer direkte
Identifikasjon
Identifikasjonsmetoder

Send link for nedlasting

For alle avsendere som har valgt «send lenke for nedlasting» er det et krav at du bruker en identifikasjonsmetode for å få tilgang til dokumentene.

Dette betyr at alle forsendelser med sikker filoverføring inkluderer en 2-faktor identifikasjon før de kan få tilgang til de sendte dokumentene.

Det er derfor, i tillegg til sikkerhetslaget til, Distribusjon av dokumenter via sikker filoverføring via e-post, vil alltid sendes via en TLS-kryptert forbindelse, med TLS 1.2 eller høyere, dersom e-posten den sendes til støtter dette.

Distribusjon via SMS vil også fungere via lukket signalering og kan ikke nås på forhånd, men for dette er det også krav om legitimasjon. Dette kan spesielt være aktuelt dersom du er i tvil om du har sendt dokumentet til riktig mottaker.

Distribusjon av dokumenter med "Send lenke for nedlasting" kan brukes i forbindelse med e-Boks, NgDP eller Mit.dk. Vi anbefaler imidlertid at dokumenter til en sikker distributør sendes direkte, da det allerede er et identifikasjonslag for tilgang til dokumentene der. Mer om dette under "Send filer direkte".

1. Du kan velge mellom å sende en nedlastingslenke eller sende filer direkte. Forskjellen mellom disse 2 er at ett alternativ fører til at det sendes en melding, hvor det er en lenke du kan klikke på for å få tilgang til dokumentet. Velger du å sende filer direkte, blir filene ganske enkelt levert til mottakerens sikre innboks.
  2. Det velges hvilken metode som skal benyttes for distribusjon.
  3. Identifikasjonsmetoden velges hvis det er valgt å sende en nedlastingslenke.

Send filer direkte

Hvis du velger å sende filer direkte via Sikker filoverføring, vil de bli sendt på forhånd gjennom en sikker tilkobling til en av våre partnere i forhold til sikker distribusjon, inkludert: e-Boks, NgDP eller Mit.dk.

Siden filene sendes via en sikker tilkobling, og at plattformene krever at den som vil ha tilgang til sin sikre postkasse må bruke en 2-faktor identifikasjonsmetode, som NemID eller MitID, får du ikke mulighet til å velge identifikasjon metode dersom man velger denne distribusjonsmetoden.

1. Du kan velge mellom å sende en nedlastingslenke eller sende filer direkte. Forskjellen mellom disse 2 er at ett alternativ fører til at det sendes en melding, hvor det er en lenke du kan klikke på for å få tilgang til dokumentet. Velger du å sende filer direkte, blir filene ganske enkelt levert til mottakerens sikre innboks.
  2. Du kan velge hvilken distribusjonsmetode du vil distribuere dokumentene til. Her kan du kun velge e-Boks, NgDP eller Mit.dk hvis du sender filer direkte.
  3. Ingen identifiseringsmetode kan velges hvis du sender filer direkte.

Identifikasjonsmetoder

Som avsender kan du velge mellom ulike identifikasjonsmetoder som mottakeren av dokumentet må identifisere seg med for å få tilgang til dokumentet.