Offentlig lenke til skjemaer

Når offentlige lenker er aktivert på et skjema er det mulig å trekke en lenke fra skjemaet og sende den direkte til underskriverne du vil svare på skjemaet eller gjøre det til en offentlig lenke.

Alle som får tilgang til denne lenken vil ha tilgang til å svare på skjemaet.

Hva er fordelen med en offentlig lenke?
Aktivering av offentlige lenker
Skjemaeier
Når vil en transaksjon bli opprettet med offentlige lenker?

Hva er fordelen med en offentlig lenke?

Addo-skjemaer sendes som standard via e-post til en enkelt respondent og en eller flere underskrivere, men med en offentlig lenke sendes respondenten for å fylle ut skjemaet i stedet for å sendes direkte til en eller flere respondenter via e-post. Dette kan være en fordel dersom avsender ikke ønsker at enkelte personer skal fylle ut skjemaet, f.eks. ved påmelding til arrangement, påmelding i skole osv. Lenken kan derfor legges til en nettside, og da kan alle som har tilgang til nettsiden få tilgang til lenken og bli videresendt til å fylle ut skjemaet.

Aktivering av offentlige lenker

For å bruke en offentlig lenke for et skjema, må den først aktiveres for skjemaet. Dette gjøres som følger:

1. Gå til Innstillinger
  2. Gå til Forms
  3. Velg skjemaet som offentlig lenke skal aktiveres for. Hvis det står Deaktivert ved siden av skjemaet, betyr det at offentlig lenke ikke er aktivert for skjemaet.

Etter dette må offentlig lenke aktiveres for skjemaet. Dette gjøres ved å scrolle helt ned til bunnen av skjemaet, og krysse av for Aktiver offentlig tilgjengelig lenke som vist nedenfor. Husk å lagre skjemaet i etterkant.

Du har nå aktivert en offentlig lenke til skjemaet. I neste avsnitt vil du kunne lese om hvem som er skjemaeier og hva dette betyr.

Skjemaeier

Som du kan se på bildet ovenfor, vil det være en skjemaeier når den offentlige lenken er aktivert. Skjemaeieren vil være e-posten som vil motta PDF-ene som opprettes når noen får tilgang til den offentlige lenken og fyller ut skjemaet. Dette er forskjellig fra når du sender et skjema i posten til en respondent, hvor det til slutt vil være avsenderen av skjemaet som får den signerte PDF-en.

Når du aktiverer en offentlig tilgjengelig lenke, vil du kunne velge hvilken e-post som skal være skjemaeier (se bildet over). Skjemaeieren må være en bruker på kontoen.

Når vil en transaksjon bli opprettet med offentlige lenker?

En transaksjon opprettes normalt når avsender sender dokumenter eller et skjema for signatur med Addo, men hvis offentlig lenking er aktivert for et skjema, vil det opprettes en transaksjon på avsenderens konto når skjemaet er åpnet, fylt ut og lagret.

Dette betyr derfor også at det tas kreditering fra avsenderens konto for skjemaet når det lagres og for signaturmetoden når skjemaet signeres.