Offentlige links til formularer

Når offentlige links er slået til på en formular er det muligt at trække et link fra formularen og sende det direkte til de underskrivere, du ønsker, der skal besvare formularen eller lave det som et offentligt link.

Enhver der tilgår dette link får adgang til at besvare formularen.

Hvad er fordelen ved et offentligt link?

Addo Forms bliver som standard sendt via e-mail til en enkelt respondent og en eller flere underskrivere, men med et offentligt link bliver respondenten sendt hen til udfyldelsen af formularen istedet for at blive sendt direkte til en eller flere respondenter via mail. Dette kan være en fordel hvis afsender ikke ønsker, at det er bestemte personer, der skal udfylde formularen f.eks. ved tilmeldelse til et arrangement, indmeldelse i en skole osv. Linket kan derfor tilføjes til en hjemmeside, og så kan alle, der har tilgang til hjemmesiden, tilgå linket og blive videresendt til udfyldelse af formularen.

Aktivering af offentlige links

For at kunne bruge et offentligt link til en formular, så skal det først aktiveres for formularen. Dette gøres således:

public form link

1. Gå ind i Indstillinger
  2. Gå til Forms
  3. Vælg den formular som offentligt link skal aktiveres for. Hvis der står Deaktiveret ud for formularen betyder det, at offentligt link ikke er aktiveret for formularen.

Herefter skal offentligt link aktiveres for formularen. Dette gøres ved at scrolle helt ned i bunden af formularen, og sætte hak ved Aktivér offentligt tilgængeligt link som vist nedenunder. Husk at gemme formularen herefter.

public form link- zoomed

Du har nu aktiveret et offentligt link til formularen. I næste afsnit vil du kunne læse om hvem der er formularejer og hvad dette betyder.

Formularejer

Som det kan ses på ovenstående billede, så vil der være en formularejer, når det offentlige link aktiveres. Formularejeren vil være den mail, som vil modtage de PDF'er som bliver skabt, når der er en som tilgår det offentlige link og udfylder formularen. Dette er anderledes fra når man sender en formular på mail til en respondent, hvor det vil være afsenderen af formularen, som vil modtage den underskrevne PDF til slut.

Når man aktiverer offentligt tilgængeligt link, vil man kunne vælge hvilken mail, som skal være formularejer (se billedet ovenfor). Formularejeren skal være en bruger på kontoen.

Hvornår bliver der oprettet en transaktion med offentlige links?

En transaktion bliver normalt oprettet når afsenderen sender dokumenter eller en formular til underskrift med Addo, men hvis offentligt link er slået til for en formular, så vil der bliver oprettet en transaktion på afsenderens konto når fomularen er blevet tilgået, udfyldt og gemt.

Dette betyder derfor også, at der bliver trukket credits fra afsenderens konto for formularen når denne bliver gemt og for underskriftsmetoden, når fomularen bliver underskrevet.