feil ved import av kontakter til adresseboken

Hvis du får en feilmelding når du prøver å laste inn nye kontakter, kan feilmeldingen bety forskjellige ting.

Enten er det duplikater i listen som du ønsker å laste, duplikater mellom de eksisterende kontaktene og den nye listen som du vil laste og som det tredje elementet kan det være noe formatering i .CSV-filen som ikke er riktig (Prefiks på telefonnumre, e-post, overskriftene (1. rad) eller annet).

I denne delen vil vi se på hvordan du kan feilsøke alle elementer samtidig, slik at du er sikker på å kunne laste filen til adresseboken og derfor oppdatere kontaktene dine.

Trinn 1 - Eksporter eksisterende kontakter fra adresseboken
Trinn 2 - Sett inn nye kontakter i nedlastet adressebok (.CSV-fil)
Trinn 3 - Fjern duplikater i e-post og telefonnummer
Trinn 4 - Sjekk at formateringen er riktig for telefonnummeret
Trinn 5 - Sjekk at formateringen er riktig for e-post
Trinn 6 - Slett eksisterende kontakter og last inn den nye listen

Eksporter eksisterende kontakter fra adresseboken

Det første trinnet i å importere kontakter til adresseboken din, hvis kontakter allerede finnes i den, er å eksportere de eksisterende kontaktene fra adresseboken. Når disse eksporteres får du en .CSV-fil med de eksisterende kontaktene men også med riktig header, som skal brukes til å laste inn nye kontakter.

1. Trykk på "innstillinger"
  2. Velg "Adressebok"
  3. Last ned .CSV-malen ved å trykke "eksporter kontakter" og trykk "ok" på popup-vinduet som vises.

Sett inn nye kontakter i nedlastet adressebok (.CSV-fil)

Når du har lastet ned .CSV-filen, åpnes denne og excel-arket som dine nye kontakter finnes i.

Deretter kopieres de nye kontaktene inn i den nedlastede .CSV-filen, under de riktige kolonnene, slik som navn, telefonnummer, e-post osv. står på rett plass.

1. Kopier dataene dine fra ditt eget excel- eller .CSV-ark med kontaktinformasjonen din
  2. Lim inn denne kontaktinformasjonen riktig i det nedlastede .CSV-arket under Navn, Tittel, E-post, Telefon og Cvr.

Fjern duplikater i e-post og telefonnummer

Nå har du et oppdatert .CSV-ark, både med dine eksisterende kontakter i Addo Sign samt de nye kontaktene du ønsker å sette inn.

For å kunne sette inn arket i Addo Sign, og derfor oppdatere kontaktene dine, er det viktig at duplikater i e-post og telefonnummer fjernes, da det ellers vil gi feil ved innlasting.

Fjerning av duplikater gjøres i Excel

1. Merk kolonnene A, B, C, D og E
  2. Velg "Remove Duplicates"
  3. Fjern utvalget av alle feltene unntatt "Email"
  4. Trykk "ok"

Sjekk at formateringen er riktig for telefonnummeret

Ved lasting av kontakter i Addo Sign er de 2 viktigste feltene henholdsvis telefonnummeret og e-postfeltet. Disse må være unike, derfor fjernes duplikater og de må være korrekte, derfor tillates ikke feil telefonnumre, e-post eller prefikser.

Det er derfor viktig å sjekke om følgende gjelder for telefonnumrene du har oppgitt:

• Vises de med riktig prefiks (landskode):
    Eksempel: +45, +46 og +47 er prefikset i denne sammenhengen, derfor bør telefonnumrene vises som følger i excel-arket: +4531449200
  • Vises i riktig lengde og med riktig antall siffer
    Eksempel: Danske telefonnumre må være nøyaktig 8 sifre lange med landskoden "+45" foran, svenske telefonnumre må være nøyaktig 9 sifre lange med landskoden "+46" foran og så videre.

Riktig prefiks og formatering:

For å sikre at du kan taste inn landskoden, må telefonnummerfeltet gjøres til et tekstfelt

1. Velg kolonne D, som inneholder telefonnumrene. Du kan enten velge hele kolonnen eller bare velge telefonnumrene
  2. Trykk "home"
  3. Velg formaterings-rullegardinmenyen
  4. Velg "text"

Du kan nå sette inn formatet med "+" foran.

Til slutt, sjekk at alle telefonnumrene har riktig antall sifre

Sjekk at formateringen er riktig for e-post

Alle e-poster du legger til i adresseboken må være i riktig format.

Et korrekt format betyr at e-posten må inneholde et unikt navn, et @, et domenenavn og et landssuffiks

• Et unikt navn er satt sammen av et unikt navn som Anders.Andersen, eller noe annet som e-posten du vil sende til må inneholde
  • @ bryter ned det unike navnet og domenet som sendes til og trengs i en e-postadresse.
  • Domenenavnet er domenenavnet til e-posten som sendes til. Bedrifter har ofte bare firmanavnet i domenenavnet eller en forkortelse.
  • Landssuffikset består av et punktum og deretter en landskode for landet domenet representerer.

Hvis det er feil i noen av de ovennevnte eller e-posten er feil på noen måte den vil bli avvist ved lasting.

Slett eksisterende kontakter og last inn den nye listen

For å laste den nå ferdigbehandlede kontaktlisten, må du slette de eksisterende kontaktene i adresseboken, ellers vil den nye listen ikke lastes på grunn av duplikater.

Du går derfor inn i adresseboken for å slette eksisterende kontakter

1. Gå til Innstillinger
  2. Velg "adressebok"
  3. Velg "slett alle"
  4. Velg "slett"

Når dette er gjort, vil du ikke ha noen kontakter i adresseboken din og den nye listen er derfor klar til å lastes

1. Trykk "importer kontakter"
  2. Trykk "ok" i popup-vinduet
  3. Velg .CSV-filen med den oppdaterte adresseboken
  4. Trykk "open"

Nå er alle kontaktene dine lastet inn i Addo Signs adressebok

Hvis den rapporterer feil, vennligst gå gjennom punktene ovenfor trinn for trinn.