Underskriv flere dokumenter med én underskrift

Funktionen "Underskriv flere dokumenter med én nøgle" gør det muligt, at underskrive flere dokumenter med én underskrift. En nøgle kan derfor f.eks. være én NemID signatur.

Det smarte ved denne funktion er, at underskriveren kan modtage flere dokumenter der skal underskrives, men behøves kun at sætte én underskrift for alle dokumenterne. Det sparer afsender for en del credits, da der også kun opkræves for én underskrift, og gør det hurtigere for underskriveren.

*Bemærk, at der tillægges 0,25 credits pr. modtager fra den pågældende transaktion ved at tilvælge funktion "Signer med én nøgle".

Step 1: Når man sender dokumentet til underskrift
Step 2: Når modtageren underskriver
Step 3: Opsætningen af skabelon

Nedenfor gennemgås et eksempel.

Når man sender dokumentet til underskrift

Vi starter på Send-siden i Addo Sign. Her skal der trykkes på "Indstillinger", lige over underskriver-boksen, og på "Underskriv flere dokumenter med én underskrift (signeringsnøgle)". Herefter er det vigtigt at alle dokumenter der skal have en underskrift tjekkes af. Hvis et dokument blot er et bilag og derfor ikke skal underskrives, kan man alternativt bruge funktionen, Godkend alle bilag på én gangDu kan få mere information herom ved at trykke på linket.

1. Tryk på "Indstillinger" for at udvide menuen
  2. Tryk på Underskriv flere dokumenter med én underskrift (signeringsnøgle). Du er nu klar til sende dokumenterne afsted

Når modtageren underskriver

Når underskriveren modtager besked om at der skal underskrives, ser det således ud. Følg guiden nedenfor, for et overblik over funktionens anvendelse set fra underskriverens side.

1. Underskriveren får en invitation til at underskrive. Her trykkes Åbn dokumenter

De vil herefter komme ind på et overblik over alle dokumenter der skal underskrives, hvorfra de kan klikke på det første

1. Tryk på det øverste af dokumenterne der skal underskrives

Underskriveren skal herefter klikke sig igennem alle dokumenterne, indtil de alle sammen har et "check tegn", som vist ude til venstre

1. Når underskriver åbner det første dokument til underskrift, skal de klikke sig igennem de forskellige dokumenter ude i oversigten til venstre. Indtil alle dokumenter har været åbnet, vil der nederst stå: Læs alle dokumenter for at underskrive.

Når alle dokumenterne er set igennem, vil knappen underskriv alle dokumenter blive tilgængelig, og du kan underskrive alle dokumenter samtidigt

1. Når alle dokumenter er set igennem, bliver det muligt at trykke på den grønne knap, Underskriv alle dokumenter. Bemærk at symbolet ud for de forskellige dokumenter bliver til et "tjek" tegn når de er set igennem.

Når der er underskrevet, vil alle dokumenter få vedhæftet en ekstra side med underskriftsstempel og hændelseslog.

Opsætningen af skabelon

For ikke at skulle indstille funktionen hver eneste gang du sender noget af sted, kan du med fordel gå ind og enten oprette en ny skabelon eller redigere i en eksisterende, og slå funktionen til for skabelonen. Så vil du per default have "signer med én nøgle" slået til for transaktioner der bruger denne skabelon. Du kan med fordel læse mere om vores skabeloner her. Vi gør opmærksom på, at for at lave skabeloner skal du være enten administrator eller gruppeadministrator i Addo Sign.

Til at starte med, går du ind på dine indstillinger i Addo Sign og vælger fanen skabeloner. Her vil se dine eksisterende skabeloner, og have mulighed for at oprette nye.

1. Tryk på indstillinger
  2. Vælg skabeloner i menuen
  3. Her ses dine skabeloner, og der mulighed for at oprette nye

Når du er inde på en ny eller eksisterende skabelon, vælger du funktionen og krydser den af ude til højre. Nedenfor viser vi hvordan.

1. Tryk på Underskriv flere dokumenter med én underskrift (signeringsnøgle) i boksen øvrige muligheder

Når funktionen er slået til, skal skabelonen bare gemmes. Det gøres nederst på siden, som vist her

1. Scroll helt ned på siden og tryk på gem

Værsgo' - du kan nu gøre det nemmere for dine underskrivere og billigere for dig selv :)