Signer med én nøkkel

Funksjonen "Signer flere dokumenter med én nøkkel" lar deg signere flere dokumenter med én signatur. En nøkkel kan derfor f.eks. være én BankID-signatur.

Det smarte med denne funksjonen er at underskriveren kan motta flere dokumenter som skal signeres, men trenger kun å sette en signatur for alle dokumentene. Det sparer avsenderen for mye credits, da det også kun tar betalt for én signatur, og gjør det raskere for underskriveren.

* Vær oppmerksom på at 0,25 credits trekkes pr. mottaker fra den aktuelle transaksjonen ved å velge funksjonen "Sign med én nøkkel".

Step 1: Når du sender dokumentet til signatur
Step 2: Når mottakeren signerer
Step 3: Sette opp malen

Et eksempel er gjennomgått nedenfor:

Når du sender dokumentet til signatur

Vi starter på Send-siden i Addo Sign. Klikk på "Innstillinger for signering", rett over signeringsboksen, og klikk på "Signer flere dokumenter med én nøkkel (signatur)". Etter dette er det viktig at alle dokumenter som skal ha signatur kontrolleres. Dersom et dokument kun er et vedlegg og derfor ikke trenger å signeres, kan du alternativt bruke funksjonen, Kan godkjenne alle vedlegg på en gang. Du kan få mer informasjon om dette ved å klikke på lenken.

1. Trykk på "Innstillinger for signering" for å utvide menyen
  2. Trykk på Signer flere dokumenter med én nøkkel (signatur). Du er klar til å sende dokumentene

Når mottakeren signerer

Når underskriveren mottar en melding om å signere, ser det slik ut. Følg veiledningen under for en oversikt over funksjonens bruk fra underskriverens ståsted.

1. Underskriveren mottar en invitasjon til å signere. Klikk Åpne dokumenter

De vil da få tilgang til en oversikt over alle dokumenter som skal signeres, hvorfra de kan klikke på det første

1. Klikk på toppen av dokumentene som skal signeres

Underskriveren må deretter klikke seg gjennom alle dokumentene til de alle har et "check", som vist til venstre

1. Når underskriver åpner det første dokumentet for signatur, skal de klikke seg gjennom de ulike dokumentene i oversikten til venstre. Inntil alle dokumenter er åpnet vil bunnen si: Les alle dokumenter for å signere.

Når alle dokumenter er gjennomgått, blir det mulig å trykke på den grønne knappen, Signer alle dokumenter. Merk at symbolet ved siden av de ulike dokumentene blir et "sjekk"-tegn når det vises.

1. Når alle dokumenter er gjennomgått, blir det mulig å trykke på den grønne knappen, Signer alle dokumenter. Merk at symbolet ved siden av de ulike dokumentene blir til et "sjekk"-tegn når de er sett igjennom.

Når de er signert, vil alle dokumenter ha en ekstra side vedlagt med signaturstempel og hendelseslogg.

Sette opp malen

For å slippe å sette funksjonen hver gang du sender noe, kan du gå inn og enten lage en ny mal eller redigere en eksisterende, og slå på funksjonen for malen. Da vil du som standard ha "signer med én nøkkel" slått på for transaksjoner med denne malen. Du kan lese mer om våre maler her. Vær oppmerksom på at for å lage maler må du enten være administrator eller gruppeadministrator i Addo Sign.

Til å begynne med går du til innstillingene dine i Addo Sign og velger fanen maler. Her vil du se dine eksisterende maler og ha muligheten til å lage nye.

1. Trykk på innstillinger
  2. Velg maler fra menyen
  3. Her kan du se malene dine, og du kan lage nye

Når du er på en ny eller eksisterende mal, velger du funksjonen og krysser den av til høyre. Nedenfor viser vi hvordan.

1. Trykk Signer flere dokumenter med én nøkkel (signatur) i ekstra alternativer boksen

Når funksjonen er slått på, må malen bare lagres. Dette gjøres nederst på siden, som vist her

1. Rull hele veien ned på siden og trykk lagre

Du kan nå gjøre det enklere for underskriverne og billigere for deg selv :)