Signera med én signatur

Funktionen "Signera flera dokument samtidigt med samma signatur" gör det möjligt att underteckna flera dokument med bara en underskrift. En "nyckel" kan därför f. ex. vara en BankID signatur.

Det smarta med denna funktion är att undertecknaren kan ta emot flera dokument som ska undertecknas, men behöver endast sätta en underskrift för alla dokumenten. Det sparar avsändaren en del credits, då det också endast krävs en underskrift, och det gör det snabbare för undertecknaren.

Notera att det dras 0,25 credits per mottagare från den gällande transaktionen när man väljer till funktionen "Signera flera dokument samtidigt med samma signatur".

Step 1: När dokumentet skickas för underskrift
Step 2: När mottagaren skriver under
Step 3: Konfigurera mallen

Nedanför genomgås ett exempel:

När dokumentet skickas för underskrift

Vi börjar på Skicka-sidan i Addo Sign. Klicka på "Signeringsinställningar", precis ovanför rutan för undertecknare, och klicka sedan på "Signera flera dokument samtidigt med samma signatur". Härefter är det viktigt att alla dokument som ska ha en underskrift kryssas i. Om ett dokument endast är en bilaga och därför inte ska undertecknas, kan man alternativt använda funktionen Godkänd alla bilagor på en gång. Du kan få mer information om det genom att trycka på länken.

1. Tryck på Signeringsinställningar för att utvidga menyn
  2. Markera Signera flera dokument samtidigt med samma signatur. Du är nu redo att skicka dokumenten

När mottagaren skriver under

När undertecknaren meddelas att en signatur krävs ser det ut så här. Följ guiden nedan för att få en översikt över funktionen ur undertecknarens synvinkel.

1. Undertecknaren får en inbjudan att underteckna. Tryck på Öppna dokumenten

De kommer då till en översikt över alla dokument som ska undertecknas, där de kan klicka på det första dokumentet.

1. Tryck på överst på de dokument som ska undertecknas

Undertecknaren måste sedan klicka sig igenom alla dokument tills de alla har en "check sign", vilket visas till vänster.

1. När undertecknaren öppnar det första dokumentet för underskrift måste han eller hon klicka sig igenom de olika dokumenten i översikten till vänster. Tills alla dokument har öppnats kommer det att stå längst ner: Read all documents to sign

När alla dokument har granskats blir knappen Signera alla dokument tillgänglig och du kan signera alla dokument samtidigt.

1. När alla dokument har granskats kan du trycka på den blå knappen Underteckna alla dokument. Observera att symbolen bredvid de olika dokumenten förvandlas till ett "check"-tecken när de visas.

När det är undertecknat kommer alla dokument få bifogat en extra sida med underskriftsstämpel och händelseslogg.

Konfigurera mallen

För att undvika att behöva ställa in funktionen varje gång du skickar något kan du gå in och antingen skapa en ny mall eller redigera en befintlig mall och aktivera funktionen för mallen. Som standard kommer du då att ha "signera med en nyckel" aktiverat för transaktioner som använder den mallen. Du kan läsa mer om våra mallar här. Observera att du måste vara antingen administratör eller gruppadministratör i Addo Sign för att kunna skapa mallar.

Till att börja med går du till dina inställningar i Addo Sign och väljer fliken Mallar. Här kan du se dina befintliga mallar och skapa nya mallar.

1. Tryck på inställningar
  2. Välj mallar från menyn
  3. Här kan du se dina mallar och skapa nya mallar

När du är i en ny eller befintlig mall väljer du funktionen och markerar den längst till höger. Nedan visar vi hur.

1. Tryck på Signera flera dokument samtidigt med samma signatur i fältet ytterligare alternativ

När funktionen är aktiverad behöver mallen bara sparas. Detta görs längst ner på sidan, som här:

1. Bläddra hela vägen ner på sidan och tryck på spara

Nu kan du göra det enklare för dina undertecknare och billigare för dig själv :)