Skærmunderskrift

”Skærmunderskrift” kan bruges som signatur på alle dokumenter og er en bindende signeringsmetode.

1. Hvad er "Skærmunderskrift"?
2. Hvordan underskriver man?
3. Hvordan ser underskriften ud?

Hvad er "Skærmunderskrift"?

Denne underskriftsform er mere sikker end en gammeldags underskrift lavet med en kuglepen på et stykke papir. I den underskrevne PDF er der nemlig sikkert lagret information om underskriveren. Disse informationer vil kun blive låst op, hvis en dommer beder Addo Sign teamet om at låse dokumentet op.

Nogle af de lagrede oplysninger er blandt andet: IP adresse på underskriveren, e-mail adresse eller telefonnummer på underskriver, dato og tidspunkt for underskrift samt en aktivitetslog som alle bliver en integreret del at det underskrevne dokument.

Læseren af dokumentet, vil ikke kunne tilgå disse lagrede informationer, udover det angivede navn på undeskriveren, samt selve underskriften.

Underskrift med "Skærmunderskrift" understøttes af eIDAS regulativet. Det går under kravet "SES" - Simple Electronic Signature. Du kan læse meget mere om de forskellige eIDAS krav her

Hvordan undeskriver man?

Når en underskriver har klikket ind på linket til underskriftportalen vil de blive mødt med en lignende skærm:

Når de klikker ind på dokumentet vil de blive mødt af sådan en skærm:

De klikker nu på Underskriv Dokument, og skal nu skrive deres underskrift

Nu er dokumentet underskrevet, og underskriveren får en bekræftelse.

Hvordan ser underskriften ud?

Når dokumentet er underskrevet, vil der i bunden af dokumentet være et underskriftstempel. Navnet der fremstår, er det navn som afsenderen har skrevet. Selve underskriften er den modtageren har skrevet.