OK-knap

”OK-knap” kan bruges som signatur på alle dokumenter og er en bindende signeringsmetode.

1. Hvad er OK-Knap?
2. Hvordan underskriver man?
3. Hvordan ser underskriften ud?

Hvad er OK-Knap?

Denne underskriftsform er mere sikker end en gammeldags underskrift lavet med en kuglepen på et stykke papir. Dette er da der elektronisk indkorpereres et stempel i den underskrevne PDF, hvori der lagres adskillige oplysninger om underskriveren. Disse informationer er ikke synlige for læseren af PDF'en, men kan oplåses hvis en dommer beder om adgang til informationerne i dokumentet.

Nogle af de lagrede oplysninger er bland andet: IP adresse på underskriveren, e-mail adresse eller telefonnummer på underskriver, dato og tidspunkt for underskrift samt en aktivitetslog som alle bliver en integreret del at det underskrevne dokument.

Da det er afsenderen af dokumentet der skriver E-Mailadresse og navn på underskriveren, er det vigtigt at man skriver de rigtige informationer. Det eneste synlige for læseren af dokumentet er navnet på underskriveren, som angivet af afsenderen.

Underskrift med "OK-knap" understøttes af eIDAS regulativet. Det går under kravet "SES" - Simple Electronic Signature. Du kan læse meget mere om de forskellige eIDAS krav her

Hvis man ønsker at se underskriverens informationer på dokumentet, som ikke blot er dem angivet af afsenderen, vil vi foreslå at bruge avancerede underskrivnings metoder, såsom MitID eller BankID.

Hvordan underskriver man?

Når en underskriver har klikket ind på linket til underskriftportalen vil de blive mødt med en lignende skærm: mceclip0.png

Når de derefter klikker ind på dokumentet vil de blive mødt af sådan en skærm:

Underskriveren klikker nu OK, og får derefter en bekræftelse.

Hvordan ser underskriften ud?

Når underskriveren har skrevet under med OK-Knap, vil afsenderen samt modtagere af kopi få et dokument med et underskriftstempel der ser således ud:

Bemærk - Navnet på stemplet det navn som afsenderen har skrevet. Hvis det forkerte navn er oplyst, vil det stadig være det navn der står på stemplet, selv hvis en anden person har skrevet under. Husk at kontrollere dette inden du sender afsted!