MitID Erhverv

MitID Erhverv har afløst NemID medarbejdersignatur og har gjort administrationen af brugere mere enkel ved login til offentlige selvbetjeningsløsninger.

MitID Erhverv henvender sig til alle virksomheder, foreninger og myndigheder, der har medarbejdere eller brugere, der skal logge ind på offentlige selvbetjeningsløsninger, som foreksempel en digital signatur ved brug af Addo Sign.

MitID Erhverv
Hvad er MitID Erhverv?
Hvordan afsender jeg et dokument med MitID Erhverv?
Hvordan underskriver jeg et dokument med MitID Erhverv?
Hvordan fremgår min signatur på underskriftssiden?

Hvad er MitID Erhverv?

MitID Erhverv repræsenterer en digital identitetsløsning skræddersyet til virksomheder. Den muliggør sikker selvidentifikation for brugerne og skaber adgang til digitale tjenester og systemer. For yderligere information om implementering af MitID Erhverv i din virksomhed eller forening, kan du besøge MitID-Erhverv.dk. Her finder du også support og vejledning om brugen af MitID Erhverv.

Hvordan afsender jeg et dokument med MitID Erhverv?

Vi anbefaler, at du på forhånd har forhørt dig, om din modtager understøtter MitID Erhverv. Når du opretter en ny forsendelse og tilføjer dine tilhørende dokumenter, skal du klikke på "Tilføj ny underskriver", hvorefter nedenstående vindue vil åbne sig. Her skal du vælge MitID Erhverv som identificering eller signering og indtaste et CVR nummer på virksomheden, som modtageren repræsenterer.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 11.07.36.png

1. Vælg MitID Erhverv som enten identificering eller signering. Vælges det i en af valgmulighederne, vil den anden mulighed automatisk blive låst og markeret med gråt.
  2. Indtast et CVR nummer på den virksomhed som din modtager repræsenterer.

Hvordan underskriver jeg et dokument med MitID Erhverv?

Når du som modtager får dit signeringslink tilsendt, vil du automatisk skulle identificere dig med MitID Erhverv. Processen er som med almindelig MitID, udover, at du skal indtaste dit registrerede bruger-ID til MitID Erhverv.

Hvis du er i tvivl om dit bruger ID, som ikke må forveksles med dit private, anbefaler vi at du tager kontakt til jeres IT-afdeling. Anvendes dit private MitID, vil du ikke kunne underskrive dokumenterne.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 11.12.55.png

1. Indtast dit MitID Erhverv BRUGER-ID.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 11.13.16.png

1. Åben MitID appen på din smartphone.

1. Indtast dine loginoplysninger på MitID appen på din smartphone.

1. Verificer din adgang til Addo Sign.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 11.14.41.png

1. Gå tilbage til signeringsportalen
  2. Du kan nu læse og underskrive dine dokumenter.

Hvordan fremgår min signatur på underskriftssiden?

Hvis du modtager en kopi af det underskrevede dokument, vil underskriften fremgå som på skærmbilledet nedenfor. ID'et under dit fuldenavn repræsenterer dit UID (Personlige ID) og herefter virksomheden på baggrund af det indtastede CVR.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 11.35.30.png