MitID Erhverv

MitID Erhverv har erstattet NemID-arbeidersignatur og forenklet brukeradministrasjon ved pålogging til offentlige selvbetjeningsløsninger.

MitID Erhverv er designet for alle bedrifter, foreninger og myndigheter med ansatte eller brukere som må logge inn på offentlige selvbetjeningsløsninger, for eksempel digital signatur ved bruk av Addo Sign.

MitID Erhverv
Hva er MitID Erhverv?
Hvordan sender jeg et dokument med MitID Erhverv?
Hvordan signerer jeg et dokument med MitID Erhverv?
Hvordan vises signaturen min på signeringssiden?

Hva er MitID Erhverv?

MitID Erhverv representerer en digital identitetsløsning skreddersydd for bedrifter. Den muliggjør sikker selvidentifikasjon for brukere og gir tilgang til digitale tjenester og systemer. For ytterligere informasjon om implementering av MitID Erhverv i bedriften eller foreningen din, kan du besøke MitID-Erhverv.dk. Her finner du også støtte og veiledning om bruk av MitID Erhverv.

Hvordan sender jeg et dokument med MitID Erhverv?

Vi anbefaler at du sjekker på forhånd om mottakeren støtter MitID Erhverv. Når du oppretter en ny forsendelse og legger til tilhørende dokumenter, klikker du på "Legg til ny underskriver", og det nedenstående vinduet vil åpne seg. Her velger du MitID Erhverv for identifisering eller signering og legger inn organisasjonsnummeret (CVR-nummeret) til selskapet mottakeren representerer.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 15.11.46.png

1. Velg MitID Erhverv for enten identifisering eller signering. Hvis det velges i en av alternativene, vil det andre alternativet automatisk låses og markeres grått.
  2. Legg inn organisasjonsnummeret (CVR-nummeret) til selskapet mottakeren representerer.

Hvordan signerer jeg et dokument med MitID Erhverv?

Når du som mottaker mottar signaturlenken din, må du automatisk identifisere deg med MitID Erhverv. Prosessen ligner vanlig MitID, bortsett fra at du må legge inn ditt registrerte bruker-ID for MitID Erhverv.

Hvis du er usikker på ditt bruker-ID, som ikke må forveksles med ditt private, anbefaler vi at du kontakter IT-avdelingen din. Hvis ditt private MitID brukes, vil du ikke kunne signere dokumentene.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 11.12.55.png

1. Legg inn ditt MitID Erhverv BRUKER-ID.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 11.13.16.png

1. Åpne MitID-appen på smarttelefonen din.

1. Legg inn påloggingsinformasjonen din i MitID-appen på smarttelefonen din.

1. Verifiser tilgangen din til Addo Sign.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 11.14.41.png

1. Gå tilbake til signaturportalen.
  2. Du kan nå lese og signere dokumentene dine.

Hvordan vises signaturen min på signeringssiden?

Hvis du mottar en kopi av det signerte dokumentet, vil signaturen vises som vist på skjermbildet nedenfor. ID-en under ditt fulle navn representerer din UID (Personlig ID), og deretter selskapet basert på det inntastede CVR-nummeret.

Skærmbillede 2023-12-28 kl. 11.35.30.png