Ändra autentiserings- och signeringsmetod

Det är möjligt att ändra både autentiserings- och signeringsmetod i en aktiv transaktion, som redan är skickad, enda fram till att dokumenten blir undertecknade. Denna guide visar dig hur du kan göra det.

1. Hitta transaktionen
2. Ändra autentiserings- och signeringsmetod

Hitta transaktionen

Det första du ska göra är att hitta och öppna transaktionen du önskar att ändra autentiserings- eller signeringsmetod för.

1. Tryck på "Översikt"
  2. Om du har många transaktioner i din översikt, kan du med fördel söka fram transaktionen med hjälp av sökfälten överst på sidan
  3. Tryck på den gällande transaktionen - om det är flera undertecknare på, ska du först trycka på transaktionen og sedan på en av undertecknarna
  4. Det kommer nu komma fram ett pop-up fönster

Ändra autentiserings- och signeringsmetod

Nu när du har hittat och öppnat transaktionen har du ett flertal möjligheter för att ändra i transaktionen, t. ex. namn, mailadress, telefonnr.. Det är också möjligt att avbryta eller kopiera transaktionen, skicka en ny notifikation till undertecknare osv. Du kan läsa mer om de andra möjligheter du har för redigering här.

På nedanstående bild kan du se hur du ändrar autentiserings- och signeringsmetod:

1. Gå till fliken "Uppgifter" - här kommer du som standard vara när du öppnar upp en transaktion
  2. Tryck på fältet vid sidan av "Underskrifts metod" eller "Undertecknaren identifierad av", beroende på vad du önskar att ändra
  3. Välj den nya metoden från roll-down listan som kommer fram

Metoden du nu har valt ändras automatiskt för undertecknaren - så du behöver inte skicka ut en ny notifikation til hen.