Webhook

Ett webhook (även kallat en web callback eller HTTP push API) är ett sätt att ge Addo realtidsinformation. Web hooket integreras med Addo och när det sker, betyder det att du får data med detsamma.

Funktionen används för att göra ändringar på respektive hemsida eller applikation, om det finns några ändringar i statusarna i Addo Sign.

Under dina användarinställningar överst i höger hörn av Addo, får du möjlighet för att ställa in Web Hooks.

Web Hooks utlöses av en händelse. Händelserna man kan ställa in på Addo Sign är:

• Slutfört - Kan ge besked så snart att en transaktion är undertecknat av alla parter.
  • Avbrutet - Kan ge besked om tidsfristen för underskrifterna är utgånget.
  • Nekad - Kan ge besked om en undertecknare har avvisat/nekat att skriva under dokumentet.
  • Dokumentet öppnat - Kan ge besked om en undertecknare öppnar 1 eller flera dokument i transaktionen.
  • Signerat dokument - Kan ge besked om ett dokument i transaktionen är undertecknat.
  • Transaktionstillståndet har ändrats - Kan ge besked vid varje ändring, från att transaktionen är startad, avväntar ny undertecknare, är undertecknat, distribuerar till baka till er/undertecknaren eller om den har misslyckats.
  • Redirect url - kan redirect undertecknare till en bestämd hemsida efter att underskriften är utförd. I så fall lägger du bara till den sida som du önskar att undertecknaren ska landa på. Detta ska skrivas in med "HTTP://" eller "HTTPS://".
  • Invitation - Kan ge besked när det har skickats ut en invitation till undertecknare
  • Reminder - Kan ge besked när det har skickats ut en ny påminnelse till undertecknare

Med detta verktyg är det möjligt att omderigera undertecknaren till en URL. Det vill alltså säga att istället för att du sätter upp en API till at hämta data från oss, får du bara datan skickat till dig när det sker en ändring i en av de ovanstående scenarier.