"Vissa PDF-filer är ogiltiga eller skyddade och kan därför inte signeras."

Addo Sign har inte möjlighet for att skicka lösenordsskyddade, defekta eller redigerbara PDF-filer. Denna korta guide visar dig, hur du konverterar ett av dina dokument till rätt format, då det kan skickas till underskrift.

Om du har sett nedanstående skärmbild, betyder det nämligen att din PDF-fil inte kan läsas. Detta beror antingen på att den är lösenordsskyddad, defekt eller redigerbar.

För att skicka dokumentet via Addo Sign, ska du göra följande:

Redigerbar PDF

Att en PDR är en redigerbar PDF, betyder bara att det finns fält i själva dokumentet där det kan skrivas in data.

Dessa fält visas oftast med en ljusblå färg, och om man trycker på en av dem, har man möjlighet för att fylla i data i fältet. Dessa fält ser oftast ut som nedanstående:

Om det finns sådana fält i ditt dokument, där det just är möjligt att skriva in data, har du inte möjlighet för att få detta undertecknat i Addo Sign, om detta dokument inte konverteras till en ren PDF.

PDF med kod

Om det överst i vänster hörn är en illustration av ett hänglås, som visat på nedanstående bild, betyder detta att PDF'en är låst med ett lösenord.

För att konvertera ditt dokument till en ren PDF, ska du göra följande:

1. Tryck på "File"
  2. Tryck på "Print"

3. Tryck på och välj "Printer"
  4. Välj "Microsoft print to PDF"
  5. Tryck på "Print"
  6. Därefter väljs ett namn och en lokation för den PDF-fil som du precis har gjort om till en ren PDF.