Svenskt SITHS/EFOS

"SITHS" är en svensk chipkortbaserad eID-lösning till profetionell användning. Det används av hälso- och sjukvårdspersonal och andra anställda i den svenska hälso- och sjukvårdssektorn, samt andra anställda i den svenska offentliga sektorn.

SITHS är godkänd som ett svenskt eID (svenskt e-legitimering) av den svenska myndigheten DIGG för "svenskt nivå 3". Detta inkluderar också den gamla versionen av SITHS, som är godkänd tills juni 2020.

Den primära användningen av SITHS är godkännande och signering i lokala system i användarens organisation, f. ex. i ett elektroniskt patientjournalsystem.

Addo Sign stöder online-godkännande och signering med SITHS.

SITHS ska överföras till EFOS