Skapa och hantera användare på ditt konto

Följande guide visar hur du skapar och hanterar användare i ditt Addo Sign-konto.

Observera att endast en administratör kan lägga till och hantera användare på kontot.

Som administratör på ditt Addo konto kan du välja mellan olika roller för dina användare som tillhör samma konto: administratör, gruppadministratör, group viewer eller standardanvändare. Du kan läsa mer om varje användare under Hierarki, roller och rättigheter.

Hantera och skapa användare i Addo Sign
Skapa en ny användare
Redigera en användare på kontot
Ta bort en användare på kontot
Flytta en användare från ett konto till ett annat

Skapa en ny användare

Följande guide visar hur du skapar en ny användare på kontot och hur du skickar ett e-postmeddelande med en länk och ett lösenord till den nya användaren. Användaren kan sedan tas i bruk. Observera att det bara kan finnas en användare per e-postadress.

1. Gå till Inställningar
  2. Välj Användare på menyn till vänster. Här kan du se en lista över de befintliga användarna på kontot
  3. Tryck på Lägg till ny användare
  4. Här har du möjlighet att ange information om användaren. När du har fyllt i all information sparar du den

Redigera en användare på kontot

En administratör kan redigera information för andra användare. Genom att trycka på en användare i användarlistan i Addo-inställningarna är det möjligt att ändra informationen. Detta kan vara nödvändigt om en kollega får ett nytt telefonnummer eller om Addo ska visas på ett annat språk.

Om en användare på ditt konto glömmer sitt lösenord, har administratörsrollen möjlighet att återställa lösenordet. Under processen får användaren ett e-postmeddelande där han eller hon kan skapa ett nytt lösenord.

1. Välj och klicka på den användare som du vill redigera.
  2. Välj vilken information som ska redigeras. I rullgardinsmenyn under "Roll" kan du välja vilken roll som passar bäst för din användarhierarki.
  3. Du kan välja att "inaktivera", "radera" eller "skicka ett nytt lösenord" till användaren.
  4. Spara informationen

Ta bort en användare på kontot

Om du tar bort en användare tar du bort all information som finns lagrad om användaren i systemet, men om du bara vill att användaren inte längre ska vara tillgänglig, kan du också inaktivera användaren.
Om en användare är inaktiverad kan den återaktiveras närhelst du vill.

Flytta en användare från ett konto till ett annat

Om du har flera konton, t.ex. flera underkonton, och det är nödvändigt att flytta en användare kan detta endast göras genom att ändra eller inaktivera e-postadressen för den användaren. Det rekommenderas därför att alla pågående transaktioner avslutas innan användaren flyttas.