Redigera i en aktiv transaktion

Om man har skickat ett dokument till underskrift, men gärna vill ändra vissa element i utskicket, är detta möjligt att göra från transaktionsöversikten.

Det är här möjligt att ändra i mottagarens uppgifter, lägga till mottagare eller helt avbryta en transaktion.

I denna guide vill vi visa er vilka fält som är redigerbara, samt vilka möjligheter man har efter att transaktionen är skickad till en eller flera mottagare.

Få tillgång till en transaktion för redigering
Översikt över redigeringsmöjligheter (personspecifikt)
Översikt över redigeringsmöjligheter (transaktionsspecifikt)

Få tillgång till en transaktion för redigering

För att komma till en transaktion som man gärna vill ändra i, görs detta från Översikt-fliken i Addo Sign, där du bara trycker på transaktionen som du vill ändra i. Om det är ett utskick till 2 eller fler parter, ska du först trycka på transaktionslinjen, och härefter på en av mottagarna.

1. Tryck på översikten för att se dina transaktioner
  2. Tryck antingen på en transaktion med 1 mottagare och pop-uppen med transaktionsdetaljerna kommer dyka upp. Eller tryck på en linje med 2 eller flera mottagare för att veckla ut den
  3. Vid 2 eller flera mottagare: Tryck därefter på en av mottagarna efter att transaktionen har vecklats ut

Översikt över redigeringsmöjligheter (personspecifikt)

Redigering av de personspecifika fälten har endast påverkan på den enskilda personen som ska skriva under, och gäller därför inte andra undertecknare i transaktionen.

Ändringar för persondetaljerna kan påverka hur personen skriver under, hur lång tid de har till att skriva under, samt uppgifter om undertecknaren.

1. Transaktionens gilitighetsdatum är datumet till när undertecknaren har möjlighet för att underskriva dokumentet. Överskrids detta datum, kommer undertecknaren inte längre ha möjlighet för att skriva under. Detta följer alltid reglerna för mallen, men man har också möjlighet för att ändra detta efterföljande.
  2. Underskriftsmetoden bestämmer hur undertecknaren ska skriva under på dokumentet. Det är därför upp till avsändaren vilken metod som väljs, men denna kan ändras till den signeringsmetod som är tillgänglig för undertecknaren, för att anpassa signeringsprocessen.
  3. Autentiseringsmetoden bestämmer hur undertecknaren ska identifiera sig själv innan de får tillgång till att kunna underteckna dokumentet. Det är upp till avsändaren vilken metod som väljs, men detta kan redigeras till den autentiseringsmetod som är tillgänglig för undertecknaren.
  4. Mottagarens namn är namnet som är synligt i underskriftsprocessen, samt de meddelanden som kommer till mottagaren.
  5. E-post bestämmer vilken e-mail som kommer ta emot meddelanden i förbindelse med utskicket.
  6. Referensnumret ger möjlighet för att skriva ett referensnummer, som också kan ses i översiktssidan.

Övriga fält:

I förbindelse med distribution till SMS, e-Boks, digital post, eller vid underskrift med ett eID, kommer det också finnas ett telefonnummerfält och ett personnummerfält.

Dessa är också avgörande i förbindelse med hur personen tar emot dokumenten, eller vilka krav som gäller för att personen kan skriva under.

Översikt över redigeringsmöjligheter (transaktionsspecifikt)

Redigering av de transaktionsspecifika fälten påverkar alla parter som ska skriva under. Detta påverkar om transaktionen ska ha flera undertecknare, kopimottagare, avbrytas mm.

1. Mottagare av kopia ger möjligheten för att lägga till en extra kopimottagare, om en extra person ska ta emot en kopia av det undertecknade dokumentet när alla parter har skrivit under.
  2. Kopiera transaktion kan kopiera alla undertecknare, dokument, meddelanden och regler som gäller för den nuvarande transaktionen, om det ska återskapas ett utskick som liknar en tidigare transaktion.
  3. Avbryt signering kan avbryta transaktionen. Det betyder att undertecknarna inte längre kommer ha möjlighet för att se dokumenten eller underteckna, samt att tidigare inhämtade underskrifter inte längre är giltiga om det är med än 1 undertecknare och några saknar att signera.
  4. Skicka nytt meddelande till undertecknaren gör att du kan notificera en undertecknare om dokumentet på nytt, antingen via SMS, e-mail eller i e-Boks/digital post. Det kan också användas till att notificera om en underskrift på ett annat sätt än det orginala.
  5. Ladda ner alla dokument
    Innan underskrift:
     Hämta alla dokument i transaktionen utan underskrift på
    Efter underskrift: Hämta alla dokument i transaktionen med underskrifter på
    OBS Dokument kan senast hämtas 10 dagar efter förfallodatum, härefter kommer de raderas från plattformen.
  6. Lägg till undertecknare ger möjlighet för att lägga till en extra undertecknare till transaktionen, som från början inte var en undertecknare i underskriftsprocessen.