Placera underskrift

Du har möjlighet för att placera underskrifter på bestämda ställen i dokumentet. Denna artikel kommer gå igenom hur detta aktiveras för en mall, samt hur själva underskriften placeras vis utskick av en ny underskrift.

Som standardinställning kommer en underskrift placeras på en extra sida, men du kan också placera underskriften i dokumentet. Detta kan vara en fördel om du önskar att placera underskriften flera ställen i ett dokument, olika undertecknares signaturer olika ställen, eller bara en underskrift ett specifikt ställe. Underskriften kommer dock fortfarande finnas på en extra sida i botten av dokumentet tillsammans med aktivitetsloggen.

För att kunna göra detta, ska funktionen först aktiveras i mallinställningar och därefter placeras underskrifterna när man väljer mallen vid skapandet av en ny underskrift. Dessa två steg kommer genomgås i denna artikel.

Steg för placering av underskrift
Steg 1. Aktivering i mallinställningar
Steg 2. Placering av underskrift vid ny underskrift
Det undertecknade dokumentet

Steg 1: Aktivering i mallinställningar

För att aktivera placering av underskrift, ska du gå till inställningar och aktivera detta för den specifika mallen. Detta görs som följande:

1. Gå till inställningar
  2. Tryck på Mallar och välj den mall du önskar ska ha funktionen aktiv
  3. Under Ytterligare alternativ ska du säkerställa att rutan är ikryssad för Kan placera undertecknarens signatur i dokumentet
  4. Kom ihåg att spara mallen

Nu är funktionen aktiverad för mallen och det kommer nu vara möjligt att placera underskrifterna när denna mall väljs. Detta förklaras i nästa steg.

Steg 2: Placering av signatur vid ny underskrift

Nu när placering av underskrift är aktiverat i mallen, kan en ny underskrift sättas upp och underskriften kan placeras i dokumentet. Du ska välja mallen på Skicka-sidan och det kommer nu finnas en ny funktion som heter Placera underskrifter. För att placera underskrifterna på dokumentet ska du:

1. Välj mallen med placering av underskrift aktiverat (som du gjorde i steg 1)
  2. Lägg till undertecknare
  3. Lägg till dokument
  4. Tryck därefter på Placera signaturer

Härefter kommer du föras vidare till sidan där du kan placera underskrifterna. Detta kommer se ut som på bilden nedanför, och du placerar underskrifterna således:

1. Om du har lagt till flera dokument, kan du här välja vilket dokument du vill placera underskrifterna i
  2. Välj vilken sida underskriften/underskrifterna ska placeras på
  3. Dra i boxen för Underskrift och/eller Datum för underskrift
  4. Placera underskrift och/eller datum för underskrift dit du önskar
  5. Här kan du välja vilken underskrivares underskrift som ska vara där boxen är placerad
  6. Till slut trycker du på Spara

Nu är dokumentet redo för att skickas iväg!

Det undertecknade dokumentet

När transaktionen är genomförd kommer du få ett undertecknat dokument som vanligt, men som också innehåller de placerade underskrifterna på de valda ställen i dokumentet.

1. Underskrift
  2. Datum för underskrift