Plasser underskrifter

Du har muligheten til å plassere signaturer på et bestemt sted i dokumentet. Denne artikkelen vil gjennomgå hvordan du aktiverer dette for en mal, samt hvordan du plasserer selve signaturen når du sender en ny signatur.

Som standard vil en signatur plasseres på en ekstra, egen side, men du kan også selv plassere signaturen i dokumentet. Dette kan være en fordel dersom man ønsker signaturen plassert flere steder i et dokument, signaturen til forskjellige underskrivere forskjellige steder eller kun én signatur på et bestemt sted. Signaturen vil imidlertid fortsatt være å finne på en ekstra, egen side nederst i dokumentet sammen med hendelsesloggen.

For å gjøre dette må funksjonen først aktiveres i malinnstillingene og deretter må signaturene plasseres ved valg av denne malen ved opprettelse av ny signatur. Disse to trinnene vil bli gjennomgått i denne artikkelen.

Trinn for plassering av signatur
Trinn 1: Aktivering i malinnstillinger
Trinn 2: Plassering av signatur for ny signatur
Det underskrevne dokumentet

Trinn 1: Aktivering i malinnstillinger

For å aktivere signaturplassering, gå inn i innstillinger og aktiver dette for den spesifikke malen. Dette gjøres som følger:

1. Trykk på tannhjulet
  2. Trykk på Maler og velg malen du ønsker skal ha funksjonen aktivert
  3. Under Ekstra alternativer- sørg for at haken er satt til Kan plassere signatur av underskriver i dokument
  4. Husk å lagre malen

Nå er funksjonen aktivert for malen og det vil nå være mulig å plassere signaturene når denne malen er valgt. Dette er forklart i neste trinn.

Trinn 2: Plassering av signatur for ny signatur

Nå som signaturplassering er aktivert i malen, kan en ny signatur opprettes og signaturen kan plasseres i dokumentet. Du må nå velge malen på Send-siden, og det kommer nå en ny funksjon som heter Plasser underskrifter. For å plassere signaturene på dokumenter, må du:

1. Velg malen med signaturplassering aktivert (som du gjorde i trinn 1)
  2. Legg til underskriver(e)
  3. Legg til dokumentet/dokumentene
  4. Trykk deretter på Plasser underskrifter

Du kommer da til siden hvor du kan plassere signaturene. Dette vil se ut som bildet nedenfor, og du plasserer nå signaturene slik:

1. Har du lagt til flere dokumenter, kan du her velge hvilket dokument du ønsker å plassere signaturene i
  2. Velg hvilken side signaturen(e) skal plasseres på
  3. Dra boksen for Underskrift og/eller Dato for underskrift
  4. Plasser signatur og/eller underskriftsdato der du ønsker
  5. Her kan du velge hvilken signatur som skal stå der 'boksen' er plassert
  6. Til slutt trykker du på Lagre

Nå er dokumentet klart til å sendes!

Det underskrevne dokumentet

Når transaksjonen er gjennomført vil du motta et signert dokument slik du kjenner det, men også med signaturene plassert på de valgte stedene i dokumentet:

1. Underskrift
  2. Dato for underskrift