PDF format

Addo Sign stöder de vanligaste PDF-formaten och konverterar det inte till ett annat format efter signering.

Artikelns innehåll
PDF-format
Översikt över PDF-format
Hur vet jag att det är rätt PDF/A-format?
Hur konverterar jag till en nyare version av PDF/A?
Addo Print - Word för underskrift

PDF-format

När du skickar ett dokument för underskrift i Addo Sign måste du ha dokumentet i PDF-format. Vi stödjer försändelser i PDF 1.7 och senare, vilket motsvarar formatet PDF/A-3 eller nyare. Det innebär att du INTE kan skicka PDF-dokument för underskrift som är i formaten PDF/A-1 och PDF/A-2, vilket motsvarar PDF 1.0-1.6. Detta beror på begränsningar som inte tillåter "ändringar", vilket hindrar att underskriftstämplar läggs till på dokumenten.

Om du har uppfyllt ovanstående krav på formatet (PDF/A-format, som är ett lagkrav i flera nordiska länder), kommer dokumentet efter underskrift att returneras till dig som avsändare i signerad form, i samma PDF/A-format som vid uppladdning.

Översikt över PDF-format

Det finns många olika format för PDF/A. Här kommer en översikt över hur man kan se vilka versioner som faller inom de olika PDF/A-formaten:

• PDF/A-1 = PDF-version 1.0 - 1.4
  • PDF/A-2 = PDF-version 1.5 - 1.6
  • PDF/A-3 = PDF-version 1.7 - 1.9
  • PDF/A-4 = PDF-version 2.0 -

Hur vet jag att det är rätt PDF/A-format?

Du kan se versionen genom att göra följande:

1. Öppna PDF-dokumentet i Adobe Acrobat Reader
  2. Tryck på File
  3. Klicka sedan på Properties

4. Fältet PDF-version visar vilken version det är (i exemplet nedan är det PDF version 1.7).

Hur konverterar jag till en nyare version av PDF/A?

För att konvertera ditt dokument till en nyare version, ska du göra följande:

1. Tryck på File
  2. Tryck på Print

3. Tryck på och välj "Printer"
  4. Välj Microsoft print to PDF
  5. Tryck på Print
  6. Därefter väljer du ett namn och en plats för det PDF-dokument som du precis har konverterat till en nyare version.

Du kan kontrollera detta genom att följa Hur vet jag att det är rätt PDF-format? (tidigare genomgång).

Addo Print - Word för underskrift

Det är inte möjligt att skicka andra dokument än PDF till underteckning. Dock kan man skicka dokument till underteckning direkt från Word med Addo Print.