Hur man exporterar och importerar formulär

I vissa fall är det meningsfullt att exportera och importera forms. Det kan hända att du vill använda en form på ett annat konto eller dela inställningen med en annan användare.

Exportera en form

Ett exporterat formulär har filformatet JSON, men du kan inte öppna det eftersom det bara innehåller kod som är beroende av Addo. Se nedan för att exportera ditt formulär.

1. Gå till inställningar.
  2. Välj Forms.
  3. Klicka på åtgärdsknappen.
  4. Välj "Export".

Formuläret kommer att laddas ner, normalt ligger det i din mapp "transfers".

Importera en form

Om du har fått ett formulär eller bara vill importera dina formulär gör du så här.

*Notera att du importerar till den grupp du är med i. Om du till exempel är i Standard kommer formuläret att importeras till den gruppen.

1. Bläddra längst ner på sidan "Formulär"
      2. Klicka på "Importera".
      3. Klicka på "Ladda upp fil"
      4. Välj den mall som formulären ska använda
      5. Klicka på "Importera".

Formuläret är nu importerat och du kan använda det som vanligt.