Fördefinierade fält (dataset)

Baserat på den valda sändningsmallen i Addo genereras automatiskt fördefinierade fält i datasetet, som är byggstenarna för massutskick.

Om du har följt guiden: "Uppbyggnad av Kopplad utskrift-dokument" ser du att Addo automatiskt skapar fält i .csv-filen som ska fyllas i om mottagaren. I den här guiden får du veta vad varje fält betyder.

Fördefinierade fält
Vad är fördefinierade fält?
Lista över fördefinierade fält och vad de betyder
Annan form av notificering eller "Lösenord på undertecknarens signerade kopia"

Vad är fördefinierade fält?

När du använder kopplad utskrift-funktionen, laddar upp ditt Word-dokument och laddar ner en CSV-mall finns det fördefinierade fält som du måste fylla i. De här fälten har ingen inverkan på det dokument som du vill skicka, utan är helt enkelt de ramar som fastställts av signeringsmallen.

Observera att när du gör en Addo Merge utesluts alla fasta signaturer eller kvittoval i signeringsmallen. Alla signaturer eller val av inställningar måste visas i den sammanslagningsfil som laddas upp.

Lista över fördefinierade fält och vad de betyder

I följande avsnitt visas en lista över de fält som automatiskt genereras av Addo för att göra en försändelse.

Signing identifier

Fältet "Signing identifier" anger antalet transaktioner. I exemplet ovan framgår det att det på samma transaktion nr 1 finns två undertecknare: "Jesper och Mikkel". Dessutom finns det enstaka transaktioner med enskilda undertecknare som anges som nummer 2 och nummer 3, vilket innebär att kopplinggsdokumentet endast går till dem. Med andra ord, dokument som ska skickas individuellt kommer vanligtvis att vara 1, 2, 3, 4, 5 och så vidare i kolumnen.

Document name

Det är frivilligt om fältet "Dokumentnamn" ska fyllas i. Om den lämnas tom, som i ovanstående fall, får mottagaren bara namnet på det sammanslagna dokumentet, som i det här fallet är "Bellöhus_brev". Detta namn kommer att ersättas av ett nytt namn om fältet fylls i.

Recipient name

Detta fält baseras på mallen, så att parametern från "Inbjudan"-meddelandet, dvs. det mail som mottagaren får när dokumenten undertecknas, hämtar %recipientname% för den berörda personen när denne behöver komma åt länken. Om du fortfarande är osäker på vad detta innebär kan du läsa mer om formuleringen i mallar här.

Reference number

Det är frivilligt om fältet "Referensnummer" ska fyllas i. På så sätt kan du senare få en överblick över dina massutskick under dina transaktioner i Addo.

Sequence number

Fältet anger om mottagarna ska signera i en viss ordning och går hand i hand med Signing Identifier. Om det finns flera undertecknare för samma transaktion anges ordningen här så att mottagare 2 kan underteckna så snart mottagare 1 har undertecknat. Detta kan vara både "1" och "1" om mottagarna måste kunna underteckna samtidigt.

Send receipt

Om den lämnas tomt baseras inställningarna för kvittot på mallen. Det är dock möjligt att ange antingen "yes" eller "no" om det finns mottagare som t.ex. inte ska få ett kvitto för det undertecknade dokumentet.

Email

I exemplet ovan anger mallen att mottagaren ska få meddelanden via e-post. Här ska mottagarens kontaktuppgifter anges.

Annan form av notificering eller "Lösenord på undertecknarens signerade kopia"

Om e-post inte har valts för att meddela mottagaren i mallinställningarna är det naturligtvis också möjligt att göra ett massutskick till t.ex. e-Boks eller SMS, där ett personnummer eller telefonnummer krävs. Detta ändras i de fördefinierade fälten. Här är en lista över alternativ som du bör känna till, förutom e-post:

Phone

Fyll i mottagarens telefonnummer. Observera att beroende på dina inställningar kan det hända att du inte kan ange landskoden, t.ex. "+46", i excelbladet. Lösningen är att sätta en apostrof framför numret på följande sätt: '+45 och sedan ange mottagarens telefonnummer.

Secret code

Skriv in den hemliga koden som ska skrivas in innan undertecknaren kan gå till signeringsportalen.

SSN (Social Security Number)

Skriv in mottagarens personnummer (CPR-nummer)

VAT

Om t. ex. NemID-medarbejder är valt, är det nödvändigt att skriva in verksamhetens VAT-nummer.