Få undertecknat dokument och ifyllt Addo Forms i ett flöde

Detta signeringsflöde är till dem som önskar att mottagarna ska skriva under ett dokument, och därefter önskar att mottagaren ska fylla i ett formulär och skriva under detta.

Innan du går igång
Uppsättning
Signeringsflödet för mottagaren

Innan du går igång

För att du ska kunna göra detta signeringsflöde, ska du säkerställa att du har gjort:

1. Dokument signeringsmall
  2. Addo Forms mall
  3. Addo Forms
  4. Gjort länken till formuläret offentligt

När alla dessa saker är skapade, kan du fortsätta med processen. (Var uppmärksam på att det endast är administratörer som kan sätta upp flödet)

Uppsättning

Vid uppsättningen av flowet ska du börja med att gå över i Forms, som ligger under inställningarna på kontot. Här ska du hitta det önskade formuläret, som ska vara en del av denna underskriftsprocess. Under kolonnen "Offentlig länk" kan du kopiera länken till formen.

1. Tryck på kugghjulet uppe i höger hörn (inställningar)
  2. Välj "Forms" i menyn till vänster
  3. Hitta den Form som ska vara en del av processen
  4. Tryck på "Kopiera länk till urklipp" för att kopiera länken

Du har nu kopierat URL-en till formuläret. Därefter ska du gå över i Mallar och hitta den önskade signeringsmallen, som processen ska köras igenom.

1. Tryck på kugghjulet uppe i höger hörn (inställningar)
  2. Välj "Mallar" i menyn till vänster
  3. Hitta och välj den mall som processen ska köras igenom

När du är inne i mallen, scrollar du helt ned till botten, där du hittar sektionen Web Hooks. Du ska kryssa ur den som heter Redirect URL, och sätta in den länk som du har kopierat, och trycka spara.

1. Scrolla helt ner i botten på mallen
  2. Hitta och tryck på sektionen Web Hooks
  3. Ta bort bocken i den som heter Redirect url
  4. Sätt in länken som du har kopierat
  5. Tryck Spara

För att skicka flödet, ska du gå över till Skicka och skicka det som Ny underskrift. Härefter lägger du till de önskade dokument och bilagor (om detta inte redan är gjort i mallen).

När undertecknaren har färdiggjort processen, redirectas personen vidare med det samma till formuläret.

Signeringsflödet för mottagaren

Transaktionen är nu skickad och undertecknarna kommer nu bli notificerade. Undertecknarna klickar på länken och kommer in i signeringsportalen, där de först ska autentisera sig (om detta är valt). Därefter godkänner de dokumenten och bilagorna, samt skriver under.

När signeringsprocessen är färdig, kommer de redirectas till formuläret som är kopplat till utskicket. När de har fyllt i och sparat formuläret, kommer de tillbaka till signeringsportalen, där de skriver under formuläret de precis har fyllt i. Se video nedanför:

Undertecknaren har nu varit igenom båda processer. Du hittar båda transaktioner liggandes i översikten i Addo Sign.