eHerkenning

eHerkenning initierades av det nederländska ekonomiministeriet. Syftet är att öka den administrativa effektiviteten och minska företagens administrativa bördor.

För att uppnå detta har ministeriet utvecklat denna robusta lösning för autentisering och identifiering.

eHerkenning är ett standardiserat login-system, som gör det möjligt för organisationer att göra deras tjänster tillgängliga online och säkert för verksamheter, ämbetsmän och användare. Användarna loggar in på en webservice med hjälp av deras eHerkenning-token, som ger dem möjlighet för att administrera deras aktivitet online.

eHerkenning kontrollerar om den person som använder tjänsten, faktiskt är den som personen påstår sig vara, men också om personen har befogenhet att utföra en viss handling. Detta betyder att organisationer alltid vet vem de har att göra med, och om personen har befogenhet att utföra den begärda handlingen.