eHerkenning

eHerkenning blev initieret af det hollandske ministerie for økonomi. Målet er at øge den administrative effektivitet og reducere af de administrative byrder for virksomheder.

For at opnå dette har ministeriet udviklet denne robuste godkendelses- og identifikationsløsning.

eHerkenning er et standardiseret login-system, der gør det muligt for organisationer at gøre deres tjenester tilgængelige online og sikkert for virksomheder, embedsmænd og forbrugere. Brugerne logger ind på en webservice ved hjælp af deres eHerkenning-token, som giver dem mulighed for at administrere deres aktiviteter online.

eHerkenning vil kontrollere om den person der bruger tjenesten, faktisk er den som personen udgiver sig for at være, men også om denne person er autoriseret til at foretage en given handling. Dette betyder at organisationer altid ved hvem de har at gøre med, og om vedkommende er autoriseret til at foretage den anmodede handling.