Azure AD - Skapa integrationen

Azure AD kan hjälpa er med att styra rättigheter och system-inlogg för alla användare i eran verksamhet.

För att använda Azure AD med Addo Sign, kräver det att integrationen blir korrekt uppsatt och tillagd som en Enterprise Application i erat Azure AD-konto, samt att denna får admin-rättigheter.

Observera att Azure AD-integration faktureras som en månatlig prenumeration, se vår prissättningssida.

Steg 1. Skapa integrationen
Steg 2. Ge Admin Consent

Skapa integrationen

För att skapa integrationen mellan Addo Sign och Azure AD krävs att användaren du använder för att skapa integrationen är en administratör i Addo Sign och att användaren är Global Admin i ditt Azure AD-konto. Det är bara för närvarande för att skapa integrationen som det krävs att vara en global administratör i Azure för att ge administratörssamtycke. Efter att administratörens samtycke har givits kan rättigheterna nedgraderas.

När administratorn loggar in i Addo Sign, kommer de i inställningar kunna se en del fler funktioner än en standardanvändare. Ett av de fält som en administrator kommer kunna se är "Azure AD-konfiguration", som är den vi ska använda för att skapa integrationen.

1. Tryck på "Inställningar"
  2. Välj "Azure AD-konfiguration"
  3. Tryck på "Integrate"

När du trycker på Integrate kommer det dyka upp en pop-up som berättar att du kommer loggas ut från ditt konto. Här trycker du bara på "OK"-knappen.

Efter att du har tryckt "OK", kommer du omdirigeras till en Microsoft login-sida, där du ska logga in på din Microsoft Azure AD-användare. Vi rekommenderar att det loggas in med en integrationsanvändare som inte har en person tillkopplat, och som inte kommer tas bort. Läs mer om integration och synkronisering.

Välj bara det konto som du önskar att skapa integrationen med, om du har loggat in med den tidigare. Om inte, tryck då på "Använd ett annat konto".

När du har valt det konto du vill logga in med, eller har skrivit in uppgifter på kontot, kommer du vidare till en sida där du ska ge några rättigheter till Addo Sign från erat Azure AD-konto.

För att kunna skapa integrationen är det viktigt att du Accepterar att Addo Sign får:

• Logga in i eran Azure AD-profil för att läsa användarens profil och rättigheter
  • Se alla eras säkerhetsgrupper i Azure AD

När du har tryckt "Acceptera" har du skapat integrationen. Det är dock viktigt att kontrollera att Addo Sign Enterprise Application har fått rätt rättigheter, och därför måste det ges Admin Consent.

Kom ihåg att ge Admin Consent

När integrationen är skapad mellan Azure AD och Addo Sign, ska det också ges Admin Consent.

Detta görs genom att logga in på er Azure AD-portal och välja eran Active Directory.

1. Tryck på de 3 strecken eller tryck på "view" under "Manage Azure Active Directory"
  2. Välj "Azure Active Directory"

Har du tryckt på "View" under "Manage Azure Active Directory", kommer du bara vidare automatiskt och ska inte följa steg 2.

När du nu är inne i eran Azure Active Directory, ska du härnäst hitta applikationen som det ska ges Admin Consent till.

1. Välj "Enterprise applications"

Nu ska du söka efter och hitta Addo Sign under applikationer

1. Tryck på sökfältet och sök efter "Addo Sign"
  2. Välj applikationen när den kommer fram i listan nedanför

När du nu är inne i Addo Sign applikationen, ska vi nu ge Admin Consent.

1. Välj "Permissions" under Security fliken
  2. Tryck på "Grant admin consent for Addo Sign"

Efterföljande kommer det komma fram en pop-up, där det ska loggas in med eran integrations-användare. Det är viktigt att denna användare har "Global admin"-rättigheter i erat Microsoft Azure-konto.