Azure AD - Integrationsanvändare och synkroniseringsintervall

Då Azure AD ska synkroniseras med ditt Addo Sign-konto, kan det från att du gör några ändringar i ditt Azure AD-konto ibland ta lite tid, innan att dessa ändringar träder i kraft i ditt konto i Addo Sign.

Integrationsanvändare
Synkroniseringsintervall
Användar- och gruppsynkronisering

Integrationsanvändare

För att säkerställa att ni får den bästa integrationen och det smidigaste arbetsflödet med Azure AD, är det viktigt att du som gör integrationen både har rollen "administrator" i Addo Sign, samt att du har rollen "Global Admin" i er firmas Azure-konto, då det annars inte tillåts att göra en integration.

Användaren som ni ska göra integrationen med, ska som utgångspunkt inte användas till något i Addo Sign, och därför rekommenderar vi starkt att integrations-användaren som ni gör integrationen med, är en admin-användare i Azure som inte är kopplad till en person och som beslutats att inte tas ned.

Synkroniseringsintervall

Synkroniseringsintervallet mellan Azure AD och Addo Sign är inställt till att ske en gång i timmen efter att det har loggats in med en användare i Addo Sign. Det innebär att om vissa ändringar görs i ditt Azure AD-konto och en användare loggar in på Addo Sign med sin Azure-profil, startar en synkronisering mellan plattformarna som kan ta upp till en timme.

När ni har gjort några ändringar i Addo Sign i eran Azure AD, är det därför både viktigt att en Azure-användare loggar in, men att ni väntar en timme innan ändringarna träder i kraft.

Det innefattar alla ändringar så som ändring av rättigheter, ändring av användarens grupper eller radering av användare.

Användar- och gruppsynkronisering

Med synkroniseringsintervallet i åtanke bör du också vara medveten om att ändringar som du gör i din Addo Sign applikation i Azure Ad i samband med att du lägger till användare och grupper, endast kommer att träda i kraft efter samma synkroniseringsregler som ovan.

Därför kan ni möjligtvis uppleva att ni skapar användare och grupper i Addo Sign, men att personerna inte är skapade i erat Addo Sign konto, inte heller är de kopplade till rätt grupp.

För att personerna ska komma i den grupp eller ha den rättighet ni har valt i Azure AD, kräver det därför att användaren som ni har gjort ändringen på, loggar in.

Inloggningen kommer trigga synkroniseringen för den specifika användaren och de kommer därför kopplas upp med rätt rättigheter i den korrekta gruppen.