Opprett grupper

I Addo Sign er det mulig å opprette og organisere grupper av forskjellige brukere på kontoen din.

Fordelen med å dele brukerne dine inn i grupper er at det gir bedre oversikt over hva som er relevant for de ulike brukerne, men det skaper også trygghet i forhold til hvem som har tilgang til hva.

Det kan være at du har valgt å opprette en gruppe for HR og en gruppe for salg. Hver gruppe ønsker en gruppeadministrator og et antall brukere. Brukerne vil kun ha tilgang til malene og transaksjonene som tilhører gruppene som brukeren er opprettet under.

Opprett og administrer grupper i Addo Sign
Oppretting av grupper
Legg til brukere i grupper
Rediger gruppe
Ekstra: Håndtering av grupper

Oppretting av grupper

Det kreves administratorrettigheter for å kunne opprette brukere.

1. Gå til Innstillingene dine
  2. I menyen helt til venstre velger du Brukere
  3. Rull helt ned til feltet Grupper og trykk på Legg til ny gruppe
  4. Skriv inn navnet på gruppen (det kan for eksempel være en avdeling)
  5. Klikk Lagre

En ny gruppe er nå opprettet og du har derfor mulighet til å legge til brukere på kontoen din i de ulike gruppene.

Legg til brukere i grupper

Under listen over brukerne dine er det et felt som heter Legg til valgte brukere til, her har du muligheten til å velge hvilken gruppe de valgte brukerne skal legges til. Du velger brukere ved å klikke dem til venstre for navnet deres i listen.

Hvis du har opprettet dine ønskede grupper, men ønsker å legge til brukere, er her en guide som viser deg hvordan du legger til valgte brukere i bestemte grupper.

1. Gå til Innstillingene dine
  2. Klikk på fanen Brukere helt til venstre i menyen
  3. Velg brukerne du vil være i en gruppe
  4. Bruk rullegardinmenyen til å velge gruppen brukerne skal være en del av
  5. Klikk på Legg til

Merk. Brukerne har forskjellige roller og, som i tilfellet nedenfor, vil en administrator ha full tilgang til alle innstillinger, maler og transaksjoner. Grupper er for gruppeadministratorer, gruppevisere og standardbrukere. Du kan lese mye mer om Addos brukerhierarki her.

Du har nå lagt til brukerne i de valgte gruppene. Som du kan se fra skjermbildet ovenfor, vil du kunne se navn, medlemmer, gruppeadministrator og gruppens nåværende status i tabellen.

Rediger gruppe

Du kan alltid redigere en gruppe, uansett om det gjelder navn, beskrivelse, medlemmer eller endringer i forhold til gruppens status.

1. Velg gruppen du vil gjøre endringer i
  2. Du har oversikt over brukerne og mulighet til å endre deres rolle i gruppen. Dette inkluderer gruppeadministrator, gruppeviser og medlem (standardbruker)
  3. Ved å klikke på det røde minuset fjerner du en bruker fra gruppen
  4. Du kan deaktivere eller slette en gruppe. Velger du å deaktivere vil du alltid ha muligheten til å aktivere gruppen igjen. I oversikten over grupper kan du se gruppens nåværende status.
  5. Lagre informasjon eller endringer.

Ekstra: Håndtering av grupper

Når du har opprettet gruppene dine, vil de være tilgjengelige under fanen Maler. Dette betyr at de valgte brukerne for de tilknyttede gruppene vil kunne se malene for gruppen deres. Som det fremgår av skjermbildet nedenfor, vil en administrator ha full oversikt.

1. Gå til Innstillingene dine
  2. Klikk på fanen Maler i menyen helt til venstre
  3. I topplinjen finner du oversikten over grupper. I dette tilfellet er det valgt spesifikke avdelinger, som inkluderer HR, Boligadministrasjon, Salg og Økonomi
  4. Helt til høyre finner du en meny under "Handlinger", hvor du som administrator kan flytte en mal fra en gruppe til en annen.

Du har mulighet til å skape en bedre oversikt ved å filtrere gruppene dine. Dette kan være en fordel dersom det er en virksomhet med mange transaksjoner. For eksempel hvis det er brukere med flere roller i forskjellige roller eller en gruppeadministrator som administrerer flere grupper.

1. Gå til Oversikt din
  2. Nederst i høyre hjørne finner du et tannhjul hvor du kan bestemme hvilke kolonner som skal vises
  3. Aktiver "Gruppe"-kolonnen
  4. I «Gruppe»-kolonnen har du nå muligheten til å bruke rullegardinmenyen til å justere hva du vil vise.