Identifikasjonsmetoder

Du kan bruke identifikasjon for å beskytte mot uautorisert tilgang til dokumentene dine. Når identifikasjon brukes med en transaksjon, må underskriver først identifisere seg med valgt metode før de får se/signere dokumentet.

På denne måten kan du sikre dine dokumenter fra ubudne gjester, og føle deg trygg når du sender konfidensielle dokumenter til dine kolleger eller kunder.

(Videoen er på engelsk)

Hva er identifikasjonsmetoder?
Identifikasjonsmetoder i maler
Identifiseringsmetoder ved sending
Identifikasjonsmetoder

Hva er identifikasjonsmetoder?

Identifikasjonsmetoder er en måte å låse dokumentene dine på og kontrollere hvem som har tilgang til dem. Selv om lenken til dokumentet ditt falt i feil hender, ville de fortsatt ikke få tilgang til dokumentet så lenge du har en identifikasjonsmetode på dokumentet.

Du kan velge hvilken av metodene du vil bruke, avhengig av hvilket sikkerhetsnivå du trenger og hva som fungerer best for deg og dine kunder.

Identifikasjonsmetoder i maler

Som administrator har du mulighet til å velge identifikasjonsmetode på malene. Dette gjør du ved å gå inn i innstillinger og velge maler i menyen til venstre. Her kan du enten velge å redigere en allerede eksisterende mal eller lage en ny.

1. Trykk på tannhjulet i øvre høyre hjørne (innstillinger)
  2. Velg "Maler" fra menyen til venstre
  3. Trykk enten på malen du ønsker å redigere eller "Lag ny: Mal for signering av dokument" for å lage en ny mal.

Når du er inne i malen, vil du se bildet nedenfor. Under "Grunnleggende innstillinger" finner du alternativet "Identifikasjon". Når du trykker på feltet kommer det opp en rullegardinliste hvor du kan velge metoden du ønsker.

1. Gå til overskriften "Grunnleggende innstillinger" (dette er øverst på siden når du er inne i malen)
  2. Trykk på feltet "Identifikasjon"
  3. Velg identifiseringsmetoden du ønsker

Identifiseringsmetoder ved sending

Du har også muligheten til å finne og endre identifikasjonsmetoden for individuelle transaksjoner. For å finne de forskjellige alternativene, gå til "Send" og legg til en ny underskriver. I popup-vinduet som vises, vil du ha muligheten til å endre identifikasjonsmetoden.

1. Trykk "Send" øverst i den blå menyen
  2. Trykk på "Legg til underskriver"
  3. Trykk på feltet "Identifikasjon"
  4. Velg identifiseringsmetoden du ønsker

Når du velger en av identifikasjonsmetodene, vises et tekstfelt i øvre høyre hjørne slik at du kan legge inn nødvendig informasjon.
  5. Trykk "Legg til" for å legge til underskriveren

Identifikasjonsmetoder

Ingen

Hvis ingen identifikasjonsmetode er valgt, vil alle med lenken til signeringsportalen kunne få tilgang til transaksjonsdokumentene og bilagene.

MitID

Når du har byttet til den nye MitID, kan du bruke den til å identifisere deg når du signerer. Dersom MITID velges, vil det være mulig å legge inn et CPR-nummer. Når underskriveren trenger å identifisere seg, må CPR-nummeret samsvare med det som ble angitt. Dette sikrer, på samme måte som med NemID Privat, at du har "riktig" underskriver.

Du kan læse mere om Dansk MitID her.

SMS kode

Med SMS-kode kan du velge at underskriveren skal identifisere dokumentene dine med en SMS-kode. Ved sending av dokumenter som skal signeres, mottar mottaker en kode på SMS, som må tastes inn før vedkommende kan se dokumentene.

Svensk BankID

Svensk BankID brukes når en person skal legitimere sin identitet og signere på egne vegne. Den fungerer på samme måte som NemID og kan brukes med og uten personnummer.

Du kan læse mere om Svensk BankID her.

Norsk BankID

Norsk BankID brukes når en person skal legitimere sin identitet og signere på egne vegne. Den fungerer på samme måte som NemID og kan brukes med og uten personnummer.

Du kan læse mere om Norsk BankID her.

SITHS/EFOS

SITHS er en sikkerhetsløsning og e-identifikasjon som lar brukere identifisere seg med sterk autentisering. Den brukes i Sverige av offentlige institusjoner.

SITHS vil bli overført til EFOS.

Du kan læse mere om SITHS/EFOS her.

Hemmelig Kode

Hemmelig kode er en måde at forhindre uautoriseret adgang til dokumenterne i vores signeringsportal ved at bruge en tidligere aftalt kode eller et "hemmelig håndtryk", som kun du og din modtager er i besiddelse af.

Dette kan være en hvilken som helst alfanumerisk kode.

Finsk Tupas

Finsk Tupas er en identifikations metode, som er udarbejdet af det Nationale Finske Finanssystem. Du kan læse mere om Finsk Tupas her.

Freja

Svensk Freja er Sveriges eneste eID som er godkendt med Svensk e-legitimation kvalitetsmærket, udstedt af den Svenske regering. Freja bliver primært anvendt som elektronisk ID i sverige, hvor man blandt andet kan vise og dele sin identitet med en QR kode. Udover at være et ”elektronisk svensk sygesikringskort”, Kan det også bruges i forbindelse med login , tilgang til bank og forsikring, betaling online og kontrol af, hvem man giver sin personlige data.

Du kan læse mere om Freja her.

iDIN

iDIN er en hollandsk eID, skabt af Dutch Payment Association (BVN, Betaalvereniging). iDIN er en tjeneste, der tilbydes af banker. Tjenesten giver forbrugerne mulighed for at bruge deres banks sikre og pålidelige login-metoder til at udføre handlinger på andre organisations websteder.

Du kan læse mere om iDIN her.

eHerkenning

eHerkenning er et standardiseret login-system, der gør det muligt for organisationer at gøre deres tjenester tilgængelige online og sikkert for virksomheder, embedsmænd og forbrugere. Brugerne logger ind på en webservice ved hjælp af deres eHerkenning-token, som giver dem mulighed for at administrere deres aktiviteter online.

Du kan læse mere om eHerkenning her.

eIDAS

eIDAS er navnet på det EU regulativ der omfatter digital identifikation (det kan du læse mere om her). Det er dog også navnet på én af vores identifikationsmetoder. Ved at vælge eIDAS som identifikationsmetode giver det underskriver mulighed for at vælge nogle af de eIDAS godkendte ID metoder på tværs af de europæiske lande.

Landene som har tilgang til eIDAS, er hovedsakelig EU-medlemslandene, samt enkelte EØS-land.

Du kan læse mere om eIDAS her.