Godkjenn

"Godkjenn" kan brukes som signatur på alle dokumenter og er en bindende signeringsmetode.

1. Hva er "Godkjenn"?
2. Hvordan signere?
3. Hvordan ser signaturen ut?

Hva er "Godkjenn"?

Denne formen for signatur er sikrere enn en gammeldags signatur laget med en penn på et stykke papir. Dette er fordi et stempel er elektronisk innlemmet i den signerte PDF-filen, som lagrer flere opplysninger om underskriveren. Denne informasjonen er ikke synlig for leseren av PDF-en, men kan låses opp dersom en dommer ber om tilgang til informasjonen i dokumentet.

Noe av den lagrede informasjonen inkluderer: IP-adressen til underskriveren, e-postadressen eller telefonnummeret til underskriveren, dato og klokkeslett for underskrift og en aktivitetslogg, som alle blir en integrert del av det signerte dokumentet.

Siden det er avsender av dokumentet som skriver e-postadresse og navn på underskriver, er det viktig at du skriver riktig informasjon. Det eneste som er synlig for leseren av dokumentet er navnet på underskriveren, som oppgitt av avsenderen.

Signatur med "Godkjenn" støttes av eIDAS-forskriften. Den går under kravet "SES" - Enkel elektronisk signatur. Du kan lese mye mer om de ulike eIDAS-kravene her.

Hvis du ønsker å se underskriverens informasjon på dokumentet, som ikke bare er spesifisert av avsender, vil vi foreslå å bruke avanserte signeringsmetoder, som MitID eller BankID.

Hvordan signere?

Når en underskriver har klikket på lenken til signaturportalen vil de bli møtt med en lignende skjerm:

Når de deretter klikker på dokumentet, vil de bli møtt av en skjerm som dette:

Signatøren klikker nå Godkjenn, og mottar deretter en bekreftelse.

Hvordan ser signaturen ut?

Når et dokument er "Godkjent" vil det ikke være signaturstempel, som med for eksempel "OK-knappen" eller MitID/BankID. I stedet vil det ganske enkelt bli skrevet i hendelsesloggen at denne personen har godkjent dokumentet.