Azure AD - Opret brugere og grupper

Når du har oprettet integrationen mellem Azure AD og Addo Sign, skal du huske at oprette brugerne korrekt og i de rette grupper.

Grupperne kan både være med til at bestemme rettighederne for brugeren og de kan også bruges til at afgrænse arbejdsområder til personer i Addo Sign.

En del af indstillingerne af jeres brugere og grupper tager afsæt i jeres egne Azure AD sikkerhedsgrupper, du skal derfor tage stilling til hvordan opsætningen skal sættes op i Addo Sign og hvilke rettigheder brugerne skal have samt hvilke grupper de skal være en del af.

Opret sikkerhedsgrupper i Azure AD
Tilføj brugere til sikkerhedsgruppen
Bestem rettigheder og importer grupper/brugere
Importer grupperne som grupper i Addo Sign

Opret sikkerhedsgrupper i Azure AD

Hvis du i forvejen har oprettet grupper
Addo Sign har mulighed for at indlæse de grupper som i i forvejen har oprettet. Det kan være at i har oprettet dem indenfor funktionsområde: HR, Løn, Administration eller andet. Hvis i allerede har oprettet grupper for hvert område eller team, har i ikke behov for at oprette yderligere grupper, da disse blot kan indlæses i Addo Sign.

Hvis du ikke i forvejen har oprettet grupper
Hvis der i forvejen ikke allerede er oprettet grupper til hvert funktionsområde, vil vi klart anbefale at dette gøres, til fremtidig importering i Addo Sign.

For at oprette en gruppe, skal du først logge ind i din Microsoft Azure AD portal.

Når du har logget ind i din Microsoft Azure portal, skal du gå ind i jeres Active Directory.

1. Skriv i søgebjælken øverst i midten. "Groups" klik på den første mulighed.

Når du er inde og kan se jeres grupper i jeres Active Directory, kan du se hvilke der i forvejen er oprettet, hvis der er oprettet nogen.

For at oprette en ny gruppe, vælger du blot "New group"

1. Tryk "New group" hvis du vil oprette en ny gruppe
  2. Hernede ser du dine eksisterende grupper

Når du har trykket på "New group" bliver du ført hen til en side hvor du skal give gruppen en type, et navn og bestemme hvilke medlemmer som skal være en del af gruppen.

1. "Group Type" sættes blot som Security
  2. "Group Name" skal blot være det navn som gruppen skal have. Gør det så sigende som muligt i forbindelse med rollen for dem som skal kobles til gruppen.
  3. "Group Description" Her kan du give en beskrivelse til gruppen.
  4. Tryk på "members" for at vælge de brugere som skal være i gruppen. Når medlemmer er i gruppen kan i enten bruge gruppen til at styre rettigheder for medlemmerne, eller til at opdele arbejdsområder i Addo Sign.
    Bemærk: Man kan også tilføje grupper som medlemmer af gruppen.
  5.  Når du er færdig med at oprette gruppen og koble medlemmerne til den, kan du trykke på "create"

Tilføj brugere til sikkerhedsgruppen

For at oprette en bruger til en gruppe, skal du først logge ind i din Microsoft Azure AD portal.

Når du har logget ind i din Microsoft Azure portal, skal du gå ind i jeres Active Directory.

1. Tryk på de 3 streger i toppen eller tryk på "view" under "Manage Azure Active Directory"
  2. Vælg "Azure Active Directory"
  • Hvis du har trykket på "view" under "Manage Azure Active Directory" kommer du blot videre med det samme og skal ikke følge trin 2.

Når du befinder dig i jeres Active Directory trykker du på knappen "Users"

Du vil komme ind på jeres oversigt over alle brugere som I har i jeres Microsoft Azure AD konto. Alle brugerne her kan tilføjes til Addo Sign.

For at tilføje en ny bruger som lander i den korrekte gruppe, der kommer ind i Addo Sign, trykker du blot på "New user".

1. Tryk på "New user". OBSAddo Sign understøtter ikke synkroniseringen af guest users.

Når du tilføjer en ny bruger, kan du derfor tage stilling til, hvilken gruppe som brugeren skal tilføjes i. Husk på at grupperne både kan bruges til at bestemme rettigheder i Addo Sign men også til at bestemme arbejdsområde.

Bestem rettigheder og importer grupper/brugere

Rettighederne, der vælges i Addo Sign under Enterprise application, bestemmer hvad brugerne har mulighed for i Addo Sign. Der kan i alt vælges mellem 2 forskellige rettigheder:

1. Standard bruger
  2. Administrator bruger

Hvad rettighederne betyder, kan du se under Addo Sign bruger hierarkiet.

For at bestemme rettighederne i visse grupper, skal du først ind i Addo Sign som Enterprise applikation. Dette gøres ved først at logge ind på jeres Azure portal og vælge Active Directory

Da du nu befinder dig i jeres Azure Active Directory skal du dernæst finde Addo Sign applikationen, for at kunne bestemme rettigheder.

1. Vælg "Enterprise applications"
  2. Klik ind på Addo Sign

Da du nu befinder dig i indstillingerne for Addo Sign applikationen, har du mulighed for at definere rettigheder og hvilke personer/grupper som har adgang til at bruge systemet.

I oversigten nedenfor ser du derfor de brugere eller grupper som er tilføjet til applikationen.

For at tilføje brugere eller grupper til applikationen skal vi tilføje en ny bruger eller gruppe.

1. Tryk på "Users and groups"
  2. Vælg derefter "Add user/group"

Nu kommer du ind i vinduet hvor du kan tilføje brugere eller grupper samt bestemme deres rettigheder

1. "Users and groups" Her kan du vælge hvilken bruger, eller hvilken gruppe som du tilføjer til jeres Addo Sign med jeres Azure integration. Bemærk at når du tilføjer en bruger eller en gruppe, skal du også tage stilling til, hvilken rettighed brugeren eller gruppen skal have. Nogle virksomheder har en gruppe udelukket til administratorer, hvor alle deres standard brugere er segmenteret efter arbejdsområde.
  2. "Select a role" kan du vælge mellem standard rettigheder eller administrator rettigheder. Hvad de forskellige rettigheder giver mulighed for, kan du se her.
  • Efter at du har valgt brugere, grupper og rettigheder trykker du blot "Assign" i bunden af siden for at ændringerne træder i kraft. Dog med forbehold for synkroniseringsintervallet.

Importer grupperne som grupper i Addo Sign

Hvis jeres opsætning af brugere og grupper er som de skal være og i nu har behov for en brugeropdeling i Addo Sign ud fra arbejdsområder, kan i importere grupperne i Addo Sign sådan at eksempelvis HR og Løn har forskellige skabeloner, processer, ordlyd i beskeder m.v.

Dette gøres inde fra Addo Sign, hvor du skal logge ind med din bruger som har administrator rettigheder.

1. Tryk på "Indstillinger" oppe i højre hjørne
  2. Vælg "Brugere" fra menuen til venstre
  3. Tryk på "Add Azure groups"

Når du trykker på "Add Azure groups" vil alle de grupper som i har i jeres Microsoft Azure AD konto blive synlige. Bemærk at dette også følger synkroniseringsreglerne. Det er derfor muligt at importere disse grupper i jeres Addo Sign.

1. Brug tjekboksen til at vælge hvilke grupper som du vælger at indlæse i Addo Sign
  2. Grupper med grå tjekbokse er allerede indlæst i Addo Sign og du kan derfor ikke vælge dem
  3. Tryk derefter på "Add selected groups" når du har valgt hvilke grupper du vil indlæse.