"Please wait..." på undertecknat dokument

När ett dokument är undertecknat och returneras med en text där det står "Please wait..." betyder detta oftast att det handlar om en redigerbar PDF-fil, och därför har Addo Sign inte möjlighet för att läsa innehållet.

När man möts av ovanstående bild på sitt undertecknade dokument, ska man inte vänta på att meddelandet ersätts av det utskickade dokumentet, då det undertecknade dokumentet som är "Please wait..."-dokumentet.

Anledningen till att Addo Sign skriver under "Please wait..."-dokumentet, är för att Addo Sign gör en Hash av det orginala dokumentet, alltså det man först ser när man öppnar dokumentet i en PDF-viewer, vilket är ovanstående dokument.

Hur undertecknar jag det rätta dokumentet?

För att skriva under på det rätta dokumentet, kräver det att de redigerbara fälten görs icke-redigerbara.

Detta kan antingen göras med hjälp av en betald version av Adobe Reader eller med hjälp av nedanstående guide:

1. Öppna dokumentet i Adobe
  2. Tryck på "Print"
  3. När du har tryckt på "Print", väljer du överst som printer: "Microsoft Print to PDF" och trycker print nederst i pop-uppen, som visat på nedanstående bild:

4. Efter att du har tryckt på "Print", kommer systemet be dig om att spara din PDF-fil på din dator, som du gör, precis som på nedanstående bild:

När detta är gjort, fungerar dokumentet till utskick via Addo Sign.