iDIN

iDIN är en tjänst som erbjuds av banker. Tjänsten ger användarna möjligheten för att använda deras banks säkra och pålitliga login-metoder till att utföra handlingar på andra organisationers webbplatser.

iDIN är ett holländskt eID, skapat av Dutch Payment Association (BVN, Betaalvereniging). Det är utarbetat genom ett samarbete mellan alla större holländska banker, så att vanliga personer kan använda den välkända godkänningsprocess av deras online bank. Godkänningsprocessen är med till att öppna upp och för att kunna använda eID till stora delar av den holländske marknaden.

iDIN gör det möjligt för alla personer som har kontrollerats mot kraven i lagen om förhindrande av penningtvätt och terrorism (KYC) att lämna en eller flera specifika uppgifter via en kanal som deras bank har utformat för detta ändamål.