Sådan ændrer du en modtager på en udsendt transaktion

I artiklen her gennemgår vi hvordan du kan ændre modtager/underskriver på en transaktion, der allerede er sendt afsted. Bemærk, at hvis der underskriveren du vil ændre allerede har underskrevet, kan du ikke foretage denne ændring.

Det er muligt at ændre flere detaljer for underskrivere efter dokumenterne er sendt afsted til underskrift. denne kan gøres frem til at underskriveren har været inde og identificere sig eller underskrevet. Vi vil her vise dig hvordan det gøres, og hvilke detaljer du kan ændre. Vi vil i guiden her betegne en forsendelse som en transaktion - det vil altså sige, den samlede forsendelse der er sendt til underskrift, inklusiv et eller flere dokumenter, og en eller flere underskrivere.

Bemærk at underskriveren ikke får en notifikation når du laver ændringer, medmindre du sender dem en besked undervejs. Artiklen her tager udgangspunkter i ændringer der foretages for en bestemt underskriver. Ved øvrige ændringer anbefaler vi guiden her

Hvad kan jeg ændre efter udsendelse?
Hvordan ændrer jeg detaljerne i transaktionen?

Hvad kan jeg ændre efter udsendelse?

Efter et eller flere dokumenter er sendt til underskrift hos en eller flere underskrivere, er det muligt at ændre i en række detaljer. Nedenfor vises de forskellige muligheder.

1. Under modtageren kan du ændre navn for modtageren, e-mail, telefonnummer, CPR-nummer, identifikationsmetode og signeringsmetode
  2. Under transaktionsdetaljer kan du ændre udløbsdato, referencenummer, samt tilføje en intern note

Disse kan redigeres så længe transaktionen er aktiv, og underskriveren ikke har været inde og underskrive. Det er også vigtigt at pointere at du kun kan ændre de detaljer som blev tilføjet da transaktionen blev sendt afsted, og altså ikke kan tilføje eksempelvis CPR-nummer og telefonnummer efterfølgende.

Hvordan ændrer jeg detaljerne i transaktionen?

Man skal først og fremmest have sendt en transaktion afsted. Hvis du har brug for hjælp til hvordan man gør det, kan du læse mere her. Efter du har sendt en transaktion afsted, kan man foretage ændringerne inde fra overblikket.

Du starter med at finde transaktionen frem, det drejer sig om.

1. Tryk på Overblik
  2. Vælg den transaktion det drejer sig. Hvis der er flere underskrivere i transaktionen, skal du først klikke på transaktionen og derefter den specifikke underskriver
  3. Et popup vindue med transaktionsdetaljerne vil nu komme frem

Du kan nu ændre i den/de detaljer der er behov for. I eksemplet her vil vi ændre underskriftsmetode, navn og email for underskriveren. Vi vil først ændre i underskriftsmetoden.

1. Tryk på redigeringsknappen ved siden af den metode du vil ændre. Her vælges underskriftsmetode
  2. Vælg den nye underskriftsmetode i dropdown menuen og tryk på gem-knappen

Du vil nu se at identifikationsmetode automatisk har ændret sig til "ingen", hvorefter du har mulighed for at vælge en anden identifikationsmetode. Det gælder selvfølgelig stadig at hvis man nu vælger NemID / MitID under identifikationsmetode, vil underskriftsmetode følge med.

1. Tryk på redigeringsknappen ved siden af identificering
  2. Vælg hvilken identifikationsmetode der skal bruges

Hvis du blot ændrer i underskriftsmetode og identifikationsmetode behøves du ikke at foretage dig yderligere. Underskriveren kan blot tilgå det oprindelige link de har modtaget, hvor det hele vil være opdateret.

Du kan ligeså ændre i modtagerdetaljer, som vi vil vise her. Som nævnt, ændrer vi i eksemplet her navn og email for modtageren, men du har også mulighed for at ændre CVR/CPR-nummer, referencenummer og telefonnummer.

1. Tryk på redigeringsknappen ved siden af modtagerens navn
  2. Tryk på redigeringsknappen ved siden af modtagerens email

Felterne bliver nu redigerbare. Du kan herefter lave ændringer i de valgte felter. Husk at trykke "gem" når du har foretaget en ændring.

1. Ret/skriv det navn du ønsker at rette til
  2. Tryk herefter på gem-knappen

Efter der er trykket gem, vil der komme en grøn pop-up i hjørnet der bekræfter ændringerne. Såfremt e-mailen eller telefonnummeret er ændret, anbefaler vi at man sender en ny notifikation afsted til underskriveren, så de kan få signeringslinket til den opdaterede mail / telefon.

1. Når du har foretaget ændringer af email eller telefonnummer, tryk da på Send ny notifikation til underskriver

Du vil have mulighed for at tilpasse ordlyden i en ny besked til modtageren, inden der sendes en besked afsted.