Svensk Freja

Svensk Freja er Sveriges eneste eID som er godkendt med Svensk e-legitimation kvalitetsmærket, udstedt af den Svenske regering.

Freja bliver primært anvendt som elektronisk ID i sverige, hvor man blandt andet kan vise og dele sin identitet med en QR kode. Udover at være et ”elektronisk svensk sygesikringskort”, Kan det også bruges i forbindelse med login , tilgang til bank og forsikring, betaling online og kontrol af, hvem man giver sin personlige data.

Freja ID giver desuden mulighed for at se brugshistorik, så brugerne kan se hvad deres ID er brugt til, hvilke personlig data man har registreret og mulighed fra at til- og fravælge, hvad sit personlige ID skal bruges til.

Selvom tjenesten er godkendt med Svensk e-legimations kvalitetmærke, er den ikke på listen over Europas Trusted Service Providers.